Post image
Aşkın Genç isyan etti

 

Ecem YAMAN

Kayseri’de sokak ortasında eski sevgilisi tarafından öldürülen Edanur Çoban cinayetiyle ilgili paylaşım yapan Milletvekili Aşkın Genç, “Bireysel silahlanmanın önüne geçmediğimiz her geçen süre masum vatandaşlarımızın hayatına mal oluyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

Kayseri’de geçtiğimiz günlerde Melikgazi ilçesine bağlı Anbar Mahallesinde meydana gelen olayda, adalet bölümünü kazanan ve üniversite zamanında ailesine yük olmamak için bir restoranda garsonluk yapan Edanur Çoban (18), evine giderken eski sevgilisi olduğu iddia edilen Gökhan Ç. tarafından silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmişti. Edanur’un katilinin av tüfeğini internetten satın aldığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, katilin silahı internet üzerinden almasına tepki gösterdi.

 

 

‘Yaşanan bu sürecin yakından takipçisi olacağım’

Genç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yaşanan cinayete adeta isyan etti. Paylaşımda, “Kayseri’de 18 yaşındaki Edanur Çoban, bir erkek tarafından sokak ortasında vurularak öldürüldü. Katilin, kullandığı silahı internet üzerinden sipariş verdiği ortaya çıktı. Bireysel silahlanmanın önüne geçmediğimiz her geçen süre masum vatandaşlarımızın hayatına mal oluyor. Kadına karşı şiddetin ve bireysel silahlanmanın önüne geçmek zorundayız. Bu şiddeti sona erdirmek için tüm yetkilileri göreve çağırıyorum. Silah satışının denetlenmesi ve ruhsatsız silah taşımanın daha caydırıcı cezalarının olması için bir an önce adım atılmalı. Ben de yaşanan bu sürecin yakından takipçisi olacağım” dedi.

(Kayseri Anadolu Haber, 16.09.2023)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN