Post image
Barış Akarsu’nun yaşamı beyazperdede

‘Barış Akarsu Merhaba’ filminin galası yapıldı (Fotoğraf: Aişe Hümeyra Buloval-AA)

 

Bodrum’da 2007’de geçirdiği bir trafik kazasında 28 yaşındayken yaşamını yitiren Anadolu rock müzik sanatçısı Barış Akarsu’nun hayatı beyazperdeye taşındı. Kanyon AVM’de galası yapılan “Barış Akarsu Merhaba” isimli film, 18 Kasım 2022 Cuma günü sinamaseverlerle buluştu.

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ve SOL Parti Meclis Üyesi Alper Taş‘ında katıldığı galada konuşan filmin senaristi ve yönetmeni Mert Dikmen, Beyoğlu’ndaki terör saldırısında yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Yaşananlara rağmen galayı yapmaya karar verdiklerini belirten Dikmen, “Çünkü onların bu geceyi Barış’ın ailesinin elinden almasına izin vermedik. Burada olduk. Sizlere de bize destek olduğunuz için teşekkür ediyorum. Umarım filmimizden keyif alıp, severek izlersiniz” dedi.

Filmin başrol oyuncusu İsmail Ege Şaşmaz ise Barış Akarsu’nun nasıl bir insan olduğunu hemen hemen herkesin bildiğine işaret ederek  “Onun yolculuğunda bilinmeyenleri biz insanlarımıza filmde göstermek istedik. Gerçekçi olmaya çalıştık, olduğumuza da inanıyorum. Umarım Barış da bizi izliyordur ve o da bu durumdan mutludur” değerlendirmesini yaptı.

 

 

Filmde Akarsu’nun aşık olduğu Zeynep karakterini canlandıran Almila Ada da “Hep birlikte Barış’ı tanımayanların onu tanıyacakları ve sevenlerinin onu daha da seveceği bir film çekmeye çalıştık” ifadesini kullandı.

Barış Akarsu’yu toplumun bu kadar sevilmesinin nedenini mütevazi kişiliği olduğunu belirten babası Selahattin Akarsu, gazeteci Cengiz Karagöz’e yaptığı açıklamadı; “Bizim evde hep Cem Karaca, Barış Manço, Ruhi Su ve Rahmi Saltuk gibi sanatçılar çalardı. Çocuklarım bunları dinleyerek büyüdü” dedi. Barış Akarsu’nun toplumsal sorunlara duyarlı bir insan olduğunu belirten baba Akarsu şöyle konuştu:

 

 

“Ben 78 kuşağıyım, 68 kuşağıyla birlikte bilinçlendim. Barış’ı da 78 kuşağı bilinciyle yetiştirdim. Barış şarkılarında da toplumsal konuları işlemiştir. ‘Kimdir o’ şarkısı bunlardan biri. Barış ile biz birkaç kez 1 Mayıs kutlamalarına da katıldık. Barış her yere neşesiyle giderdi. Onu görünce sanki herkesin yüzünde gülümseme belirirdi. Ben bir evlat kaybettim, ama binlerce evlat kazandım. Türkiye’nin her yerinde benim çocuğum var artık.” 

Barış Akarsu’nun ablası Nesrin Akarsu, çok mutlu olduğunu belirterek “Hem üzüntülüyüz hem gurur verici bir şey. Filmin başlaması annemin isteği üzerine oldu, ama görmeye ömrü yetmedi. Her şey çok güzel oldu. Barış Akarsu’yu unutturmayacağız” diye konuştu.

 

 

BENİMLE YARIŞIRKEN ÖDÜLÜ O ALDI!

Galaya konuk olan Haluk Levent da, Barış Akarsu’yla ilgili anısını paylaştı:

“Kral TV Müzik Ödülleri törenindeydik. Barış o yıllarda benimle yarışıyordu ve ödülü o aldı. Kendisini tebrik ettim. Yanımızdaki menejerler ‘Hiç kıskançlık yok mu’ dedi. Ben de, ‘Aramızda kuşak farkı var. Ben onun başarılı olması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım’ cevabını verdim. Hatta ‘Yıllarda Bulurum Seni’ şarkımı verdim. Sevgi doluydu. Barış’ın hayatına dokunuşlarım yok değil, ama çok az. Fakat o hastaneye düştüğünden itibaren ben ailesiyle beraberdim. Hep yanlarında oldum. Annesi hastanedeyken de yanlarındaydım. Elimden ne geliyorsa yapmaya çalıştım. Ama annemizi kaybettik. Barış Akarsu yaşarken de ben ona bir sürpriz yapmıştım, yıllardır da televizyonlarda o video yayınlanır. Yıllarca adına festivaller yaptım. Onun adına Amasra’ya gittim.”

Senaryosunu Mert Dikmen’in yanı sıra Can Anar‘ın kaleme aldığı, yapımcılığını Fikri Harika Production ve Aytaç Medya’nın üstlendiği film, Türkiye ile aynı anda 23 ülkede daha vizyona girecek.

Barış Akarsu’nun yarım kalan ve tamamlanarak İsmail Ege Şaşmaz tarafından bu filme özel seslendirilen “Merhaba” şarkısından elde edilen gelir de Akarsu’nu yaşarken destek verdiği LÖSEV’e bağışlanacak.

Çocukluğunda müziğe ilgi duymaya başlayan Barış Akarsu, 2004 yılında katıldığı “Akademi Türkiye” adlı şarkı yarışmasıyla adını duyurmuştu.

Yarışmada birinci olmasının ardından albüm çıkaran Akarsu, müzik çalışmalarının yanı sıra “Yalancı Yarim” adlı dizide rol almıştı. 2007 yılında, 28. yaş gününde Bodrum’da trafik kazası geçiren genç şarkıcı, yoğun bakımda kaldığı beş günün ardından hayatını kaybetmişti.

Umut Vakfı

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN