Post image
Bayram Dileklerimiz (06.08.2013)

Bu hafta Ramazan Bayramı, diğer adıyla “Şeker” Bayramı. Adını söylerken bile insanın içinde hoş bir duygu uyandırıyor. Çocukların bayram hediyesi beklentileri olur. Biz de bu haftaya özel, çocuk saflığıyla, dileklerimizi sıralayalım diye düşündük. Bayram sabahına uyandığımızda nasıl bir Türkiye ile karşılaşmak istediğimizi yazalım dedik.

Öncelikle gerçekten “hukukun” üstün olduğu bir Türkiye’ye uyanmak isteriz. Vicdanlarına bırakılan davalarda kamu vicdanını gözeterek karar alan hâkimlerin olduğu, delillerin karartılmadığı, savcıların iddianamelerde olayın can alıcı detaylarını atlamadığı bir hukuk sistemini Türkiye hak ediyor diye düşünüyoruz.

Geleceğimizin teminatı gençlerimizin, çocuklarımızın geleceğini garanti altına alacak, iyi yetişmelerine imkân verecek ortamların yaratılması ve bunu destekleyecek gençlik ve çocuk politikalarının oluşturulması, çocuğa saygı kültürünün geliştiği, aileye ekonomik katkıda bulunan işçiler olarak görülmesine engel olunan bir Türkiye’ye kavuşmak en büyük dileğimiz.

İfade özgürlüğünün ve izinsiz gösteri yapma haklarının en temel demokratik haklar olduğunu kabul eden ve buna “riayet” eden, saygı duyan güvenlik güçlerinin, yerel yönetimlerin olduğu bir Türkiye diliyoruz.

Tüm bunların yanında, belki de en önemli, en temel dileğimiz şiddetin boyutunun farkına varıldığı ve mücadelenin devlet politikası haline getirildiği, beraberinde doğru düzgün bir silah kanununun ve tamamlayıcı ceza kanunu ile sosyal politikaların üretildiği bir Türkiye’ye kavuşmak. Kadına yönelik şiddette kısa süreli korumalar tayin ederek, aslında hâkimlerin baştan savma kararlar aldığı, dolayısıyla her geçen gün daha da büyüyen derinleşen bir sorun yumağını bir an önce çözmek için önlemler alınmaya başlandığını görmek istiyoruz.

Dilekler bir yana, gerçekten değerlerimizle, kültürümüzle, kimliğimizle dünya halkları arasında saygı duyulan bir Türkiye görmek istiyorsak, akılla uzun soluklu, iyi tasarlanmış programlar yaparak bir an önce sorunlarımızla mücadeleye başlamak gerekiyor. Bu mücadeleden daha güzel bir bayram hediyesi olabilir mi sizce?

İyi haftalar,

Umut Vakfı

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN