Post image
Bir Berkin vakası daha… Yine çocuk

MAHMUT ORAL

DİYARBAKIBjmcSsLCYAAd7NYR – Türkiye’de polisin hiç çekinmeden kullandığı gaz bombaları bu kez Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde bir çocuğu vurdu. Başından yaralanan 10 yaşındaki ME adlı çocuğun durumunun ağır olduğu belirtildi.

BDP tarafından Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde gerçekleştirilen mitingin ardından polisin kitleye müdahale etmesi ile başına aldığı gaz bombası kapsülü ile ağır yaralanan 10 yaşındaki ME., ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirildi.

Acil servise alınan küçük çocuk, hastanede beyin cerrahi ünitesinde yoğunluk olduğundan kaynaklı Urfa yolu üzerinde bulunan Memorial Hastanesi’ne sevk edileceği belirtildi.

Acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından açıklama yapan beyin cerrahı doktor, M. E.’in hayati tehlikesinin bulunduğu belirterek,M.E’nin sağ kulağının arkasına gaz kapsülünün isabet etmesi sonucu yarıldığını ve kafatasının mikrop ve hava aldığını ifade etti. Hava ve mikrobun ME.’nin beyninde basınç oluşturmasından kaynaklı ameliyata alınamadığını belirtildi.

M.E, hastanenin acil servisinde bekletilirken, ailesi, BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Gültan Kışanak, BDP’li yöneticiler ile çok sayıda yurttaş ise hastane önünde bekliyor.

(Cumhuriyet, 26 Mart 2014)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN