Post image
‘Bu filmi kadınlar çok sevecek’

fast_furious_7

 

Deniz EGELİ

Hız ve otomobil tutkunlarının severek izlediği Hızlı ve Öfkeli serisinin 7’ncisi vizyona girdi. Çekimleri esnasında başrol oyuncusu Paul Walker‘ı trafik kazasında kaybeden ekip, Walker’m anısına filmi tamamladı ve dozu artan aksiyon sahneleriyle gişe yarışma girdi. Hız, güzel otomobiller, soygun, dostluk, ihanet ve sadakat temaları üzerine kurulmuş filmin başrol oyuncularından Vin Diesel, Hızlı ve Öfkeli‘yi anlattı.

İlk filme “Motor” dendiğinden bu yana Los Angeles sokaklarında yaklaşık 15 yıl geçti. Şimdi daha büyük, daha hızlı ve daha güçlü bir şekilde vizyondasınız. Yıllardır sürdürdüğünüz bu yolculuğu nasıl görüyorsunuz?

İlk yaptığım şey kimsenin beklemediği bir başarıya ulaşan böyle bir projenin parçası olduğum için ne kadar şanslı olduğumu düşünmek oluyor. Özel hayatımda da çok şey oldu; baba oldum ve biraz olgunlaştığımı düşünüyorum.

Hızlı ve Öfkeli 7’de duygusallık yoğun. Bu denge ne kadar önemli?

Akrobasi ve aksiyon sahnelerini artırmak çok büyük bir zorluk. Ama duygusallığı arürma bu efsaneyi diğer filmlerden ayıracaktır. Filmin duygusal yaklaşımı tanıdığımız herkesin bağ kurabileceği ve hissedebileceği türden.

hizli-ve-ofkeli-7-izle-522

Bu filmde ne bulacağız?

İzleyicinin daha önce görmediği ama Hızlı ve Öfkeli tarihinde olduğunu bildiği bazı olaylar bu filmde bir araya gelecek. Sorular cevaplanıyor ve yeni fikirler sunuluyor. Önceki filmlerde başlatılan veya tohumu atılan temalar burada yer alacak.

Jason Statham’la olan sahnelerinizden ve fiziksel hareketliliğinden keyif aldınız mı?

Hem de çok… Atlanta’ya gitmeden önce burada Califomia’da 1 ay hazırlandık. Birbirimizle karşılaştığımız sahneler setteki en keyifli sahneler değildi elbette. Çünkü birbirimize karşı yaratmamız gereken duygu çok ölümcüldü ve ister istemez bir gerilim oluyordu. Neyse ki arkadaşız ve gerçek hayatta da birbirimize destek veriyoruz.

Havadan inişle başlayan en havalı aksiyon sahnelerinden birini çekmişsiniz…

Hızlı ve Öfkeli seri olarak bu devasa sahnelerle dolu, çok şanslıyız. Bu bir ekip çalışması. Aynı görüntü yönetmenleri, aynı araba tutkunlarını ve akrobatları kullanıyoruz. Yani ekibimiz bir bütün olarak bir sonraki düzeye ilerliyor.

Bu seride farklı yerlerde bulundunuz, Abu Dabi mesela…

İzleyici yeni mekânlar bekliyor ve iyi tanıdıkları karakterlerle seyahat etmekten keyif alıyorlar. Farklı kültürleri ziyaret ettiğimizde bizim dünya vatandaşı olduğumuz fikri de güçleniyor.

10708570_10152706882272631_2199837027661960430_o-1

‘ÇOK ZARİF BİR YÖNETMEN’

Kahramanlarımızı ilk kez son derece şık kıyafetlerle görüyoruz. Dom smokinli, Letty çok hoş kırmızı elbisesiyle. Bunları yaparken eğlendiniz mi?

Çok eğlendik. Bond havasını yaratmak istediği ve cesur bir şekilde gerçekleştirdiği için de James Wan’a teşekkür etmeliyim. İzleyiciler bu filmde yeni bir yönetmen bakış açısı görecek. James Wan geçmiştekilerden çok daha zarif bir yönetmen. ? Yönetmen seçiminde etkiniz olmuştur. Neden James? James Wan, bir janrı fethetmiş biri. Korku türünü ele alıp son derece başarılı olabileceğini kanıtlamıştır. Bana göre korkunun yeni yüzü olmuştur ve en heyecanlı yönü daha fazlasını yapmak istemesidir. Bu işe katılmak ve unutulmaz bir iş çıkarmak konusunda çok heyecanlıydı. Wan sahneleri aldı ve korku filmlerinde ustalaştığı türden belli bir gerilimle farklı bir şekilde çekti.

Gelecek filmler için belli bir fikriniz var mı?

Bence Hızlı ve Öfkeli, seri filmlere yeni bir yaklaşımı olduğunu kanıtladı. 1980’lerde ve 1990’larda bir film yapıp başarılı olursa markayı kullanarak tekrar tekrar pazarlarlar ve giderek azalan geri dönüler beklerlerdi. Buna karşı koymanın sırrı, hikâyenizin birden çok filmde nasıl göründüğü konusunda uzun bir bakışa sahip olmaktır. Yeni üçlemenin en çok gurur duyduğum konularından biri de her filmin birbiriyle ne kadar iletişim kurduğu ve birbirlerine nasıl bağlandıkları.

Dom ve Letty’ye ne olacak?

Size etkili bir yolculuk olduğunu söyleyeceğim. 6 kişi için ilk deneme gösterimini yaptığımızda menajerimin 15 yaşındaki oğlu izledi ve filmden “Çok beğendim. 5’inciden bile daha çok beğendim” diyerek çıktı. “Neyi beğendin?” diye sorduğumda “Dom ve Letty’nin ilişkisine bayıldım” dedi. Bu 15 yaşında, silahları ve çarpışmaları sevmesi gereken bir çocuk. Sonra şöyle dedi: “Sadece bir sorum var. Letty hafızasını geri kazanacak mı?” 15 yaşındaki bir çocuk devasa bir aksiyon filmine gittiğinde “Letty hafızasını geri kazanacak mı?” diye soruyorsa bir noktaya dokunduğumuzu gösterir. Hızlı ve Öfkeli 6, kadın izleyicinin erkeklerden daha çok olduğu ilk “Hızlı ve Öfkeli” filmiydi. Bu filmdeki kadın rol modeller güçlü, güzel, zeki, bağımsız kadınlar. Bence kadınlar bunu görmekten keyif alacak. Bu kadınların yardıma muhtaç olduğu bir film değil. Daha fazla kadın izleyici göreceğimiz filmlerden biri olacak.

(Habertürk, 04.04.2015)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN