Post image
Bu kitaplar acı dolu!

bu-kitaplar-aci-dolu--4756556

Ünal Çam

Ankara – Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, Mısır, Suriye ve Gazze’de yaşanan olaylara ilişkin bir kitap serisi yayımladıklarını belirterek “Bu kitap serisi olayların bütün safhalarını oradaki görevli foto muhabirimizin gözünden anlatan bir çalışma. Bunlar bizim açımızdan tarihe düşülmüş notlar. Bu kitaplardaki fotoğrafları gören insanların vicdanının sızlamaması mümkün değil. Biz buna acının kitaba bürünmüş hali diyoruz” dedi.

Öztürk, Mısır, Suriye ve Gazze’de görevli foto muhabirlerinin izlenimlerinin bulunduğu kitaplar ve Amerika Ferguson’da meydana gelen olayları görüntüleyen Anadolu Ajansı muhabiri Bilgin Şaşmaz’a uygulanan polis şiddeti konularında açıklamalarda bulundu. Öztürk, şunları kaydetti:

ACININ KİTABI: Bu kitap serisi Mısır, Suriye ve Gazze’de yaşanan olayların bütün safhalarını oradaki görevli foto muhabirimizin gözünden anlatan bir çalışma. ‘Abluka Savaş Direniş Gazze’ kitabı ilk çıkardığımız, ‘Yarım Kalan Devrim Mısır’ kitabından daha iyi oldu. Çünkü hem fotoğraflarımız çok güçlü hem de devam eden bir olay. Gazze’de görevli Metin Yüksel Kaya isimli foto muhabiri arkadaşımız Şucaiyye’ye girdiğinde bana bir mesaj atmıştı. Mesajında, ‘Gördüklerime dayanamıyorum. Burası Suriye’den daha beter’ yazmıştı. Şucaiyye Gazze’deki meşhur bir katliam yeri. Oradaki şahitlikleri ilk defa bu kitapta yazıldı. Bunlar bizim açımızdan tarihe düşülmüş notlar. Bu kitaplardaki fotoğrafları gören insanların vicdanının sızlamaması mümkün değil. Buna acının kitaba bürünmüş hali diyoruz. Kitabı hazırlarken çok uykumuz kaçtı. Gazze kitabı, bu hafta başında çıktı. 14 Ağustos’ta kitapçılara dağıtılan, ‘Yarım Kalan Devrim Mısır’ kitabımızda iki haftalık bir sürede ilk baskısını tükettik. Kitapların koleksiyon baskılarını hazırlayıp devlet büyüklerine vereceğiz.

MUHABİRLER SAVAŞ ALANLARI İÇİN EĞİTİLİYOR: İş yönetim prensibi olarak şavaş muhabirliği eğitimi almamış kimseyi kriz bölgelerine göndermiyoruz. O yüzden her yıl kendi çalışanlarımızı öncelikli tutarak bir kurs açıyoruz. Bu dönemde dışarıdan gelebilecek kişilere de bu kursu açtık. Meslektaşlarımız maalesef bu tarz eğitimleri almadan kriz bölgelerine gidiyorlar.

(Milliyet, 9.9.2014)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN