Post image
Canlı bombaya 295 kurban

 

ank7

Terör örgütlerinin Türkiye’de son 19 yılda düzenlediği 22 canlı bomba saldırısında 276 sivil, 11 polis ve 8 asker hayatını kaybetti; bin 660’ı aşkın sivil ile 58 asker ve 51 polis de yaralandı.

Dünyayı canlı bomba eylemleriyle kana bulayan terör örgütlerinin ilham kaynağı, Haşhaşiler tarikatının kurucusu Hasan Sabbah olarak biliniyor. Alamut Kalesi’nde uyuşturucu verdikten sonra ‘cennet’ vaadiyle kandırdığı fedailerine 1092 yılında Nizamülmülk’ü katlettiren Hasan Sabbah, “Ölmeyi göze alarak öldürmeye giden katillerin azmettiricisi” olarak tarihe geçti. Dünyanın birçok yerinde düzenlenen hain saldırılarda zaman içinde yöntemler değişse de masumların kaderi değişmedi.

19 YILDA 22 SALDIRI

Son yıllarda canlı bomba saldırılarının hedefi olan Türkiye’de de hafızalardan kolay kolay silinmeyecek kanlı eylemler gerçekleşti. Son 19 yıldaki 22 saldırıdan ikisinde, bombaların erken patlaması sonucu sadece canlı bombalar ölürken, kalan 20 saldırıda ise 276 sivil, 11 poüs ve 8 asker hayatım kaybetti, bin 660’ın üzerinde sivü ile 58 asker ve 51 polis ise yaralandı.

EN KANLI SALDIRI…

Cumhuriyet tarihinin en kanlı saldırısı ise Ankara’daki tren garı Önünde gerçekleştirildi. Sıhhiye Meydanı’nda yapılması planlanan barış mitingine katılacak grupların toplandığı gar önünde 2 ayrı patlamada 103 kişi ölürken, 246 kişi yaralandı. Saldırıyı terör örgütü IŞİD üyesi olduğu belirlenen Yunus Emre Alagöz ile kimliği tespit edilemeyen kişinin gerçekleştirdiği belirlendi.

(Bursa Olay, 21.11.2015)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN