Post image
Çocukları için hayata tutundu

 

Yalın Onat ERGÖR – Mertcan ÖZTÜRK

İSTANBUL (DHA) – Bağcılar’da eşinin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanan kadın hayata tutunmayı başardı. İki çocuk annesi Seher Rabia Can, 17 Mart’ta eşi Murat Can‘ın silahından çıkan kurşunların hedefi oldu. Günlerce geçirdiği yoğun bakım sürecinin ardından hayata tutunan kadın felç kaldı. Fizik tedavi gören Can, bir süre önce kollarını hareket ettirmeyi başardı. Çocukları için hayata tutunduğunu ve yürümeyi istediğini belirten Seher Rabia Can, “Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde tedavim sürüyor. Uzun yürüme cihazına ihtiyacım var ve onunla ayağa kalkmak istiyorum” dedi.

Seher Rabia Can ve Murat Can 10 sene önce evlendi. Bu evlilikten 9 ve 3 yaşlarında iki çocukları oldu. Seher Rabia Can’ın iddiasına göre, Murat Can 2 sene önce uyuşturucu madde kullanmaya başladı. Uyuşturucu kullanımının artması ile birlikte kavgalar ve şiddetin de başladığını söyleyen Seher Rabia Can(30), çocuklarını da alarak annesinin Bağcılar’daki evine taşındı. 17 Mart’ta Murat Can, çocuklarını görmek için kayınvalidesinin evinin önüne geldi. Seher Can’ın kardeşi iki çocuğu da Murat Can’a teslim etti. Yaklaşık 45 dakika sonra Seher Rabia Can’ın kardeşi, çocukları almak için aşağı indi. Uzun süre yukarı çıkmayınca durumdan şüphelenen Seher Can, pencereden aşağı baktığında eşinin kardeşini kolundan tuttuğunu, elinde silah olduğunu gördü. Bu sırada Murat Can, penceredeki eşine ateş açtı. Kurşun Seher Can’ın boynuna isabet etti. Hastaneye kaldırılan Seher Rabia Can’ın, göğsünden aşağısı felçli kaldı. Yaklaşık 9 aydır fizik tedavi gören Can, bir süre önce kollarını hareket ettirmeyi başardı. Can’a yüzde 92 engelli raporu verildi. Saldırı sonrası tutuklanan Murat Can’ın yargılaması sürüyor.

 

 

“İKİ EL ATEŞ SESİ DUYDUM GERİSİNİ HATIRLAMIYORUM”

Seher Rabia Can eşinin uyuşturucu kullanmaya başladıktan sonra, şizofreniye benzer davranışları olduğunu belirterek “Ben de daha fazla dayanamadım çocuklarımı da alıp annemin evine gittim. Mart ayında çocukları almaya geldi, erkek kardeşim çocukları indirdi. Kardeşimin ve annemin kandilini kutladı, 45 dakika sonra çocukları getirdi. Erkek kardeşim çocukları almak için aşağı indi ama, yukarı çıkmadı. Camdan baktım, kardeşimi kolundan tutmuştu, elinde de silah vardı. Bana ‘Aşağı in’ dedi. Ben de seninle konuşacak bir şeyim yok dedim. İki el ateş sesi duydum gerisini hatırlamıyorum. Gözümü açtığımda yoğun bakımdaydım” dedi.

“GÖĞSÜMDEN AŞAĞISI TUTMUYOR”

Saldırıdan sonra 10 gün yoğun bakımda kaldığını söyleyen Seher Rabia Can, “Boynumu kıpırdatamadan 2.5 ay, başkalarının yardımıyla su içtim. Sadece sırtımın üzerine yattım. 2.5 ay fizik tedavi sonrasında eve çıktım. Evde de bir süre yattım. Sonra Bahçelievler’deki bir hastaneye yatırılarak 4.5 ay fizik tedavi oldum. Şu an tekerlekli sandalyedeyim. Göğsümden aşağısı tutmuyor. His kaybım var, soğuk-sıcak hiçbir şekilde hissetmiyorum. Kolum oynuyor ama şükürler olsun ki, boynumu oynatabiliyorum” diye konuştu.

 

 

“KURŞUN BOYNUMA İSABET ETMİŞ, KEMİKLERİMİ PARÇALAMIŞ”

Can kurşunun boynuna isabet ettiğini ifade ederek “Doktorlar T3 ve T4 kemiklerimi parçalamış. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde tedavim sürüyor, bir aydır orada yatıyorum, yüzde 92 engelli kaldım.

Engelli raporum var şu anda, birilerinin bakımına muhtacım. Umudum Olur Musun Derneği’nden Erdoğan Uludağ’a ulaştım o da yardımcı olacak, zamanla fizik tedavi ile ayağa kalkabilirim. Benim de talebim bu zaten. Uzun yürüme cihazına ihtiyacım var ve onunla ayağa kalkmak istiyorum. Umarım en kısa zamanda da adalet yerini bulur” şeklinde konuştu.

(DHA, 01.01.2023)

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN