Post image
Daha fazla cemaat için atış poligonu

sam_5591

ABD’nin Alabama eyaletinde bir kilise daha fazla üye kazanmak için silahlanmaya karar verdi.

Jemison kentindeki Mount United Methodist Kilisesi, cemaatini genişletmek için kiliseye bir atış poligonu kurdu. Kilisenin rahibi Phillip Guin kilisenin bulunduğu vadinin, bir “beyin fırtınası” sonucu, daha fazla üye çekmek için atış poligonuna dönüştürüldüğünü söyledi.

Guin, poligonda hem atış eğitimi verileceğini, hem de yeni üyeler sayesinde “Hz. İsa’nın adının daha da yüceltileceğini” vurguladı. Rahip Guin, Hıristiyanların arasında radikallik taraftarlanın olmasına rağmen silah taliminin softball sporundan hiçbir farkı olmadığını belirtti.

Alabama, ABD’de en çok silah sahibi bulunan ilk on eyalet arasında yer alıyor. Nüfusunun yüzde 60’ının silah taşıdığı eyalette kiliseye silahla girmek de serbest. ABD’nin South Carolina eyaletinin Charleston kentinde yaklaşık 2 ay önce, siyahların ibadet ettiği African Methodist Episcopal Kilisesi’ne silahla giren 21 yaşındaki Dylann Storm Roof, dokuz kişiyi öldürmüştü. (MASHABLE/ABC27 )

0806-isilah

 Karşı olanlarda korunmak için silahlanıyor

Güney Carolina eyaletinin Charleston kentindeki tarihi bir kilisede dokuz Afrika kökenli Amerikalı’nın beyaz bir saldırgan tarafından öldürülmesi, Amerika’daki silahlanma hakkı tartışmasına “ırk” boyutunu ekledi.

Charleston’ın Summerville kasabasında bir silah poligonundayız. Nolan Welch ve kardeşi William buraya babaları Kevin’la gelmiş. Keskin nişan almayı öğreniyorlar.

Silah Mağazası ve Atış Poligonunda, küçük tabancalardan av veya sniper tüfeklerine kadar çok çeşitli silahlarla atış yapmanız mümkün. Kadınlara göre hafif silahlar da var.

Amerika’da her üç evden birinde silah bulunuyor ve bu diğer ülkelere göre çok fazla. Ancak buradakilerin çoğu, kilisedeki silahlı saldırının silahların fazlalığından değil azlığından kaynaklandığına inanıyor.

Kevin Welch, “Herkesin kendisini bu tip saldırılardan koruyabilmesi gerek. Bence toplumun silahlanması iyi bir şey” diyor.

Silahlanma yanlıları, doğru kullanıldığında, silahların toplumu daha güvenli hale getirdiğini savunuyor. Ancak Charleston’dakine benzer silahlı saldırılardan sonra, burada halk fikrini değiştirmeye başlamış. Başkan Obama, “Çok uzun zamandır, silahlı şiddetin bu ülkede yarattığı kargaşaya göz yumuyoruz” diye konuştu. Silahlı saldırıların Amerika’da giderek arttığını söyleyen Başkan Barack Obama, silahlanma yasalarının sertleştirilmesini istiyor.

Rahip Curtis Gatewood, silah taşıma hakkının anayasada yer almasının, daha sert silah yasaları uygulanmasını engellediğini söylüyor. Gatewood silah kontrolunun siyahların güvenliği için önemli olduğunu vurguluyor: “Toplumun güvenliğinden bahsederken, sürekli anayasayı veya insan haklarını ihlal ettiğimizi düşünemeyiz.”

Anketler, silahlı saldırılarda ölen siyahların beyazlardan daha fazla olmasına karşılık, silah sahibi siyah Amerikalı sayısının daha az olduğunu söylüyor.

15 yaşındaki Tyler Brown poligona babası David’le gelmiş.

David Brown, “Her zaman silah bulundurmak lazım, çünkü tıpkı kilise saldırısında olduğu gibi kötü adamların ne zaman karşımıza çıkacağını bilemeyiz. Evden asla silahsız çıkmam” diyor.

Charleston saldırısı, bu ülkede siyah olmanın ne demek olduğu konusunda birçok Amerikalı’nın gözünü açtı.

Ancak bunun Amerika’daki silahlanma kültürünü değiştirip değiştiremeyeceği konusunda tahminde bulunmak zor. (VOA)

(Taraf, 17.08.2015 ve Turkıshny, 06.08.2015)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN