Post image
Dava Eskişehir’de olsaydı, sonuç daha farklı olurdu

ak

Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin, Ali İsmail Korkmaz davasıyla ilgili olarak “Bu davanın ilimizden gitmesmi istemiyorduk. Deliller burada toplansaydı ve yargıç delillerle keşfe gidebilseydi belki daha farklı bir sonuç çıkacaktı” dedi.

Öztekin, baroda düzenlediği basın toplantısında, Eskişehir’de Gezi Parkı odaklı bir eylemde darp sonucu üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın ölmesine ilişkin davada verilen karar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bu karar nedeniyle Korkmaz’ın bir kez daha öldürüldüğünü öne süren Öztekin, şöyle konuştu:

esk baro“Gerçekten dün verilen kararla Ali İsmail bir kez daha bana göre öldürülmüştür. Bu konuda bütün hukukçulara sorduğunuzda da aynı şekilde size görüş bildireceklerdir. Maddi gerçeğe uygun karar çıkması konusunda umut taşıyorduk. Hukuka açıkça aykırı, dosya kapsamına aykırı ve adeta şok eden bir karar verildi. Heyet, yaralama kastıyla hareket edildiğine dair bir görüş birliğine vardı. Açıkça söylüyorum, hukuka aykırıdır. Yargıtayın bu konuda yüzlerce görüşü var. Özellikle baş bölgesine defalarca vurulan darbeler gözetildi. Yaralama değil, öldürme kastının yarlığı ortadadır.”

Öztekin, sürecin bitmediğini, temyiz aşaması bulunduğunu hatırlattı. Kayseri’deki duruşmaya katıldığını belirten Öztekin, “Bu davanın ilimizden gitmesini istemiyorduk. Deliller burada toplansaydı ve yargıç delillerle keşfe gidebilseydi belki daha farkı bir sonuç çıkacaktı” ifadesini kullandı.

(İstikbal, 23.01.2015)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN