Post image
“Emniyetin aracıyla uyuşturucu taşıdılar”

 

Mersin Başsavcılığı, kardeşi makaron kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla gözaltına alınınca görevden alınan Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve yakın ekibiyle ilgili soruşturma kapsamında iş insanı Aziz Savaş‘ın ek ifadesini aldı. Savaş ifadesinde, Aslan’ın kardeşi Nezir Aslan’ın emniyete ait sivil araçlarla kokain taşıdığını öne sürdü.

Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, kardeşi Nezir Aslan’ın, 18 Şubat Pazar günü Mersin’de bir depoya gerçekleştirilen baskında ele geçirilen 10 milyon adet kaçak makaronun sahibi olduğu iddiasıyla yakalanmasının ardından jet hızıyla görevden alınmıştı. Bu gelişmelerin sonrasında iş insanı Aziz Savaş da 21 Şubat 2022’de Suriyeli iş insanı Y.D.’nin silahla yaralanmasının azmettiricisi olduğu iddia edilen Cengiz İri isimli kişinin, olaydan sonra Nezir Aslan ile oturduğunu gösteren kamera kayıtlarını savcılığa sunmuştu. Suç duyurusunda bulunan Savaş’ın dilekçesinde, yaralama olayı kapsamında alınan ifadesinde Cengiz İri’nin, müdür Mehmet Aslan’ın kardeşi Nezir Aslan’ın isminden bahsettiğini, bunun üzerine ifade tutanaklarının değiştirildiğini öne sürmüştü.

T24’ten Asuman Aranca’nın haberine göre, Mersin Başsavcılığı, bu beyanlar üzerine takipsizlik kararı verilen ve Cengiz İri’nin azmettirici olduğu öne sürülen Suriyeli iş adamı Y.D.’nin yaralanmasına ilişkin dosyayı bir kez daha açtı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan İri tutuklanırken, Başsavcılık Aziz Savaş’ın ifadesine başvurdu. İfadesinde, daha önce verdiği dilekçesindeki beyanları tekrar eden Savaş, tutanakların değiştirilmesine ilişkin olarak, ilk ifadeyi alan ve sonrasında başka ile tayin edilen komiserin tanık olarak dinlenmesini istedi.

Savaş ifadesinin devamında, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’ın kardeşi Nezir Aslan ile ilgili skandal iddialarda bulundu. “Mersin’deki çevresinden Nezir Aslan’ın emniyete ait araçlar ve beraberindeki istihbaratçı polislerle sık sık limana giriş çıkış yaptığını duyduğunu” aktaran Savaş, buna ilişkin görüntüleri dosyaya sunacağını kaydetti. “Aslan’ın limana giriş çıkış sebebine” ilişkin bilgi vermek istediğini söyleyen Savaş, şunları anlattı:

“Nezir Aslan’ın gayrimeşru iş yapan Suriyeli iş adamlarıyla aralarında çok yakın ilişkiler bulunmaktadır. Aslan, emniyete ait sivil araçlarla ve isimlerini bilmediğim istihbarat şube polisleriyle birlikte limana girerek, bu Suriyeli iş adamlarına ait limana gelen kaçak eşya, sigara, saat vb. ürünler ile konteynerler içerisinde gelen kokain nevi uyuşturucu maddenin limandan, bu geldikleri sivil emniyet aracıyla çıkarttıklarını biliyorum. Buna ilişkin tam tarih veremem ancak 2023 yılı içerisinde olduğunu biliyorum. Bu olay bir kez yaşanmamış. Nezir Aslan’ın emniyetçilerle birlikte defalarca limana giriş yaptıklarını ve amaçlarının bu olduğunu biliyorum. Ancak bu eşyaların limandan çıkarıldıktan sonra nereye götürüldüğünü bilmiyorum.”

(Gazete Pencere, 06.04.2024)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN