Post image
Erdoğan hakkında ‘vatana ihanet’ten suç duyurusu!

Hasret Gültekin KOZAN

Kocaeli – YURT dışında yaşayan Özgür Topsakal isimli vatandaş, avukatı aracılığıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında kapsamlı bir suç duyurusunda bulundu.

erdogTürkiye’de bulunduğu dönemde gazetemizin gönüllü muhabirliğini de yapan Topsakal, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere 19 Ekim tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ilettiği dava dilekçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında “Vatana İhanet” suçundan suç duyurusunda bulundu. Erdoğan’ın Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı döneminde birçok toplumsal olay ve katliamdan sorumlu olduğunu ifade eden Topsakal, Reyhanlı Katliamı, Roboski Katliamı, Gezi direnişinde yaşanan polis şiddeti, 17-25 Aralık yolsuzluk iddiaları ve Ankara Katliamı’mn baş sorumlusu olarak gördüğü Erdoğan’ın yargılanmasını istedi. Topsakal, Facebook hesabında suç duyurusuna ilişkin şunları yazdı:

“Bir yurttaş olarak anayasal hakkımı kullandım. Hukuk sistemi hallaç pamuğuna çevrilse de, bir gün AKP çetesinin, yargı önüne çıkarılıp, hak ettikleri cezalara çarptırılacakları inancındayım. Hiçbir diktatörün yaptığının yanma kalmadığını tarih yazar. Seçimle başa gelmek, kişiye cinayet işleme yetkisi vermez. Kamu kurumlarını babasının malı gibi satma yetkisi vermez, hırsızlık yapma yetkisi vermez. Bugün geldiğimiz noktada, faşizmi iliklerine kadar hisseden, özgürce yazamayan, eleştiremeyen, çizemeyen, ‘Bunu söylersem acaba başıma bir şey gelir mi’ tedirginliğiyle yaşayan koca bir hapishane olmuşuz. Her gün çocukların öldüğü, anaların ağladığı bir memleket olmuşuz. Doğanın yok edildiği, derelerin kuşların seslerinin yerine, beton makinelerinin seslerinin yükseldiği zevksiz bir memleket olmuşuz. İşte bundandır şikayetim. Ve de umudumu yitirmiş değilim.”

(Günlük Evrensel, 24.10.2015)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN