Post image
Flört şiddetine maruz kalmayın

13874410780.92163300

Yapılan araştırmalara göre, günümüzde kadınların en çok maruz kaldığı şiddetlerden biri de flört şiddeti…

Daha çok gençler arasında yaygınlaşan flört şiddeti, uzmanların uyardığı konulardan bir tanesi. Öyle ki bu şiddete maruz kaldığınızın farkında olmayabilirsiniz. Çünkü flört şiddeti bilinen şiddetlerden çok daha farklı.

Peki nedir flört şiddeti?

siddet_3315

Flört şiddeti her gün aslında tanık olduğumuz bir olaydır. Sokakta yürürken birbirlerine bağıran insanları neredeyse herkes kanıksamış durumda. Gazeteleri okumak için elimize aldığımızda her gün en azından bir tane cinayet haberi bulabilmekteyiz. Ne yazık ki bu durum, toplumumuzda çok çabuk kanıksanmış durumlardan birisidir. Karı koca arasına girilmez diyerek görmezden gelinen şiddet, toplumlar ne kadar gelişse de üzerinden asırlar geçse de bir çözüme ulaştırılamamıştır. Kadın cinayetleri olarak nitelendirilen bu durum, aslında toplumsal çözünmenin en büyük göstergesidir.

Toplumun en küçük birimi hatta yapıtaşı olan aile, ne yazık ki kadınların ızdırap gördüğü ve bu nedenle geleceğe sağlıklı olmayan bireyler yetiştiren bir kurum haline gelmiştir. Ancak şiddet yalnızca aile içi şiddet olarak tanımlanamaz. Günümüzde en yaygın görülen şiddet türlerinden birisi de flört şiddetidir. Yani henüz arkadaşlık durumunda olan çiftlerin birbirlerine uyguladığı şiddettir.

Aile içinde olduğu gibi flört içerisinde de fiziksel şiddetten çok manevi şiddet uygulanmaktadır. Bağırmak, gözleriyle sinirini belli etmek, bütün yaşam şekline karışmak, özel hayatını kısıtlamak, tehdit etmek, kıskançlık, kişisel hesaplarını irdelemek en çok göze batan şiddet türleridir. Ancak ne yazık ki herkesin en çok yaşadığı durumlardan birisi olan duygu sömürüsü olarak adlandırılan durum en çok yaşanan şiddet türü flört şiddetidir.

(TİGRİS HABER,16.04.2015)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN