Post image
“Geleceğini düşünüyorsan çocuğuna sahip çık”

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Yağmur Küçükbezirci, kitle iletişim araçları ve internetin çocuklar üzerinde olumsuz etkisinin arttığını belirterek çocukların ailelerin kontrolü doğrultusunda bu araçların kullanılmasının doğru olacağının altını çizdi.

ANA

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Yağmur Küçükbezirci, kitle iletişim araçları ve internetin çocuklar tarafından kontrolsüz olarak kullanımının giderek arttığını söyledi. Küçükbezirci, “Çok büyük bir hızla gelişen teknoloji ile birlikte ekran tabir ettiğimiz televizyon, bilgisayar, tablet ve cep telefonları da yaygınlaşıyor, eskiden bir evde yalnızca bir telefon ya da bir televizyon bulunurken günümüzde neredeyse ailenin nüfusu ile aynı orantıda ekranlar bulunuyor. Ekranların gelişimi ve yaygınlaşması bir taraftan hayatımızı kolaylaştırırken diğer taraftan bilinçsiz kullanım ile geleceğimizin teminatı çocuklarımızın zihinlerini kirletiyor” ifadelerini kullandı.

“BİLGİSAYAR OYUNLARINDA OLUMSUZ MESAJLAR VERİLİYOR”

Televizyon aracılığı ile gönderilen olumsuz mesajlarının en kötüsünün bilgisayar olduğunu vurgulayan Küçükbezirci, şunları söyledi:

“Bilgisayar oyunlarında servis edilen ve çocuklarımızı milli ve manevi değerlerimizden koparan o kadar çok olumsuzluklar var ki, kısaca bahsedersek; hırsızlık, cinayet, fuhuş, kadın tüccarlığı, içki, kumar vs. Hiçbir dinin hatta dini inancı olmayıp da hümanistim diyenlerin bile kabul etmediği bu durumlar bilgisayar oyunlarında yaşanıyor, çocuklarımıza yaşatılıyor. Beterin beteri var tabiri ise internet üzerinden oynanan ve çocuklarımızın karşılıklı etkileşim içerisinde hiç tanımadıkları kişilerle sesli ya da görüntülü oynadıkları bilgisayar oyunları için söylenmiş sanki. Anne ve babalar gözbebekleri çocuklarını asla bir hırlı ya da hırsızla aynı mekânda bulundurmadıkları halde bilgisayar oyunlarında karşı tarafın kim olduğunu bilmeden maalesef geleceğimizin teminatlarını o kişilere emanet etmektedirler.”

(Anadolu’da Bugün, 23.04.2016)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN