Post image
Halkın Tepkisine Dayanamaz! (04.06.2013)

31 Aralık 2012 tarihli Dünya Gazetesine verdiğimiz röportajda, kurucu Başkanımız sayın Nazire Dedeman Çağatay “…Amerika bireysel silahlanmanın mabedi gibidir. Silah lobisi çok güçlüdür. O nedenle şimdiye kadar bireysel silahlanma hakkına hiç el atılmamıştır. Ancak halk artık isyan etmiş durumda. Bu tepki giderek artarsa, yasama alanında da kendini gösterecektir. Sonuçta belirleyici olan halktır. İstediğiniz kadar güçlü lobicilik faaliyetleriniz olsun, seçilmeniz halktan gelen oylara bağlıysa, bu tercihin önünde hiçbir kuvvet duramaz.” demişti. Aynen de öngördüğümüz gibi oldu.

17 Nisan 2013’de silah satın alan bireylerin geçmişlerinin araştırılmasını öngören tasarı Senatoda reddedilmişti. Michael Bloomberg senatörlerin “evet” demeleri için reklamlara 12 milyon dolar harcadı. Maalesef 4 oy farkla tasarı onaylanmadı. Ama sonra bir şey oldu: “Hayır” oyu kullanan senatörler seçim bölgelerine geri döndüklerinde kızgın seçmenleri ile karşılaştılar! Annelerin Talep Hareketinde (Moms Demand Action) Batman Galasında öldürülen Jessica Ghawi’nin annesi, Sandy Phillips tam zamanlı bir aktivist olarak çalışıyor.

yorum_23hafta2013d(1) Moms Deman Action                             Sandy Philllips, Batman Galasında öldürülen Jessica Ghawi’nin annesi

Bloomberg, 2012’de Bağımsız ABD Super PAC’i (Political Action Committee – Politik Hareket Komitesini) kurdu. Bu komiteye şimdi 975 Belediye başkanı destek veriyor. Komite aynı zamanda kendi senatör adayı derecelendirme sistemini de kurdu. Yaklaşık 10 milyon dolar harcanarak oluşturulan bu komitenin 50 tam zamanlı personeli bulunuyor. Bloomberg, 2014 seçimlerinde çok daha fazlasını harcamaya hazırlanıyor. Bir ihtimal 4 Temmuz ile meclisin Ağustos tatili arasında bir tasarının gündeme yeniden getirilmesi söz konusu. Annelerin Talep Hareketi Cumhuriyetçilerle görüşmeler yapıyor. Ancak bir problemli alan var, geçen oylamada “hayır” oyu veren Cumhuriyetçilerin hiçbiri 2014 seçimlerinde yeniden seçilmek için aday olmayacaklar. Yine de hareket ümitsiz değil. Silah sahibi olan kadınlardan pek çok destekçileri var. Bu annelerden biri “Ben evimin yanında uyuşturucu ticareti yapanlardan korunmak için silah edindim. Bu tasarı benim silahımı elimden almayacak. Bu yasa “sağduyu” yasası olarak adlandırılıyor” diyor.

Evet, ne demiştik: seçilmeniz halktan gelen oylara bağlıysa, bu tercihin önünde hiçbir kuvvet duramaz!

İyi Haftalar,
Umut Vakfı

yorum_23hafta2013c

Reklam Kampanyası Örneği “Çocuklardan biri elinde, onları korumak için yasaklanmış olan bir şey taşıyor. Bilim bakalım hangisi?

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN