Post image
Hamileliği gizlenen 115 çocuktan E.E.A.: Zorla evlendirildim ve bir daha çocuk istemiyorum

 

hamileligi-gizlenen-115-cocuktan-e-e-a-zorla-evlendirildim-ve-bir-daha-cocuk-istemiyorum-417542-5

İstanbul Küçükçekmece’deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 5 aylık süreçte gelen, yaşları 18’in altında 39’u Suriyeli hamile 115 çocuğun kaydının gizlenmesine ve polise suç ihbarında bulunulmamasına yönelik tepkiler sürüyor. CHP’li vekiller çocuk yaştaki hamileliklerin araştırılması için Meclis’te komisyon kurulması talebinde bulunurken, hamile çocuklardan 15 yaşındaki E.E.A., “Zorla evlendirildim, korkuyorum” dedi.

‘Korkuyorum’

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne doğum için gelen 115 çocuktan biri olan Suriyeli 15 yaşındaki E.E.A., Habertürk’ten İrem Koca’ya konuştu. Suriyeli 15 yaşındaki E.E.A., hamile oldukları halde yasal bildirimlerinin yapılmadığı ortaya çıkan 115 çocuktan biri. Savaşta anne ve babası ölen, ardından görücü usulü evlendirilen çocuk, 14 yaşındayken bir de düşük yapmış. Daha sonra ikinci kez hamile kalan ve şimdi 8 aylık bir kızı olan E.E.A., yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Suriye’de 4. sınıfa kadar okula gittim. Savaş yüzünden ailem göndermeyi bıraktı. Sonra mektebimiz yerle bir oldu. Annem babam savaşta öldü. 5 yıl oluyor. Okusaydım ne olurdum diye hiç hayal kurmadım. Görücü usulü evlendim, severek değil. Daha yeni doğum yaptım. Bir çocuk daha istemiyorum. Korkuyorum. Bazen akrabalara gidiyorum. Dışarı çıkmıyorum. Buradan memnunum.”

‘Çocuk yaşta hamilelikler araştırılsın’

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan araştırma önergesinde, 2002 – 2018 yılları arasında Türkiye genelinde illere göre toplam kaç çocuk yaşta gebelik vakasının gerçekleştiğinin belirlenerek, akabinde bu konuda açılan soruşturmaların sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılması gerektiği belirtildi. Önergede, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki çocuk gebeliklerin bildirilmemesinin gerekçelerinin araştırılması, bundan sonra benzer çocuk gebelik vakalarının yaşanmasının önüne geçilerek etkili, sürekli ve somut önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırması açılması talep edildi.

(Birgün, 23.01.2018)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN