Post image
Her şey dahil, cinayet bile

 

Oğan MİTRANİ

Mandy Patinkin ve Vıolett Gizemli bir cinayet ve ardından gelen “Katil kim?” sorusu insanı her zaman içine çekmiştir. Agatha Christie ile özdeşleşmiş eserler bu türün en klasik yapıtları olarak kabul edilmiş ve defalarca sinema ve televizyona da uyarlanmıştır. Disney+’taki Death and Other Details bizleri bir kez daha benzer bir gizemin içine sokuyor.

Ancak bu kez anlatıcısı aracılığı ile uyarısını baştan yaparak; “Eğer bir suçu, herhangi bir suçu çözmek istiyorsanız, yanılsamanın arkasını görmeyi öğrenmelisiniz.”

Imogene çocukluğunda annesinin feci bir şekilde öldürülmesine tanık olur. Annesinin işvereni Colliers ailesi hem onun bakımını üstlenirken hem de cinayetin çözümlenmesi için ünlü dedektif Rufus Cotesworth’u (Mandy Patinkin) tutar. Ancak yıllar süren araştırmalar sonrası Rufus sadece var olup olmadığı bile belli olmayan bir ismin bu olayın sorumlusu olduğunu söyleyerek dosyayı kapatır. Dedektifin bu beceriksizliğine olan kızgınlığı yanında annesinin katilini bulma isteği Imogene’in içinde bir ukde olarak kalır.

ZİHİNLERİ ZORLUYOR

Yaklaşık 18 yıl sonra Collier ailesinin şirket yönetimini kızları Anna’ya (Lauren Patten) devretme duyurusu için organize ettikleri bir gemi gezisinde Imogene (Violett Beane) gözlerine inanamaz. Dedektif Rufus Uzak Doğulu zengin bir yatırımcı aileyle birlikte konukların arasında yer almaktadır. Imogene hayatı boyunca yaşadığı hayal kırıklığının sorumlusu ile yüzleşmeyi planlar. Ancak bir süre sonra kamarasında ölü bulunan bir genç adam işleri karıştırır.

Imogene, bir yandan kendisini maktul ile ilişkilendirecek kanıtları yok etmeye çalışırken bir yandan da cinayeti çözmekle görevlendirilen Rufus ile işbirliğine gitmek durumundadır artık.

Dizi, işlenen cinayet sonrası sınırlı bir mekanda yer alan karakterlerin davranışlarına ve birbirleri ile olan ilişkilerine dayanarak derinlik kazanmayı hedefliyor. Bakıldığında her birinin bu cinayeti işleme ihtimali olan kişiler arasında Imogene’in kısa bir birliktelik yaşadığı güvenlik görevlisi, geminin sahibi, başkanlığa aday olmayı planlayan bir vali ve gizemli bir peder gibi karakterler dahi olması zanlının kim olabileceği konusunda zihinleri zorluyor.

İlerleyen bölümlerle birlikte zamanda yaşanan geri dönüşler, göçmen krizi, gemi personelinin çalışma ve yaşam şartları gibi konular ana eksenden uzaklaşmaya yol açsa da hem Keith’in hem de Imogene’in annesinin katiline giden benzer ipuçları dizinin merakla izlenmesini sağlayan unsurlardan. Bol ödüllü Homeland dizisinin gayretkeş CIA ajanı rolüyle tanıdığımız Mandy Patinkin gizem ve macera yanında komedi unsurları da barındıran bu dizinin de yıldızı. Yapım her biri yaklaşık 50 dakika süren 10 bölümden oluşuyor.

(OKSİJEN O2, 15.03.2024)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN