Post image
İç çamaşırında cephanelik

 

Suriye’den temin ettiği silahları kaçak yollarla yurda sokup Adana’ya getiren Cuma Yazıcıoğlu ile elebaşı Mustafa Kartal, buluşma noktasında yakalandı. Ele geçirilen 14 tabancadan 10’u; Yazıcıoğlu’nun yanındaki eşiyle yengesinin iç çamaşırlarından çıktı.

Suriye’den temin edilen silahların yasadışı yollarla Türkiye’ye sokulup Şanlıurfa’dan da Adana’ya getirilerek piyasaya sürüleceği istihbaratına ulaşan polis ekipleri, plakası tespit edilen iki ayrı aracı takibe aldı. Adana Emniyeti’ne bağlı Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Yüreğir’in Akarcalı Mahallesi’ndeki buluşma noktasında tur atarak etrafı kolaçan eden Mustafa Kartal (41) ile Cuma Yazıcıoğlu’nun (35) kullandığı otomobilleri yan yana geldikleri anda durdurdu; zanlılar suçüstü yakalandı.

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTILAR

Yazıcıoğlu’nun aile görünümü vermek için yanına aldığı aynı araçtaki eşi Hatice Yazıcıoğlu ve ağabeyinin eşi Derya Yazıcıoğlu‘nun iç çamaşırlarında 5’er adet; araçta da farklı markalarda 4 olmak üzere toplam 14 tabancayla 25 şarjör ve 141 fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılardan Mustafa Kartal ve Cuma Yazıcıoğlu tutuklanırken, iki kadın serbest bırakıldı. Kartal’ın silah kaçakçılığı, yaralama, tehdit gibi suçlardan 10 ayrı dosyası olduğu, Yazıcıoğlu’nun da benzer suçlardan 27 ayrı sabıkası bulunduğu öğrenildi.

 

 

TANESİ 90 BİN TL

Silah kaçakçısı Mustafa Kartal’ın daha önce benzer suçlardan yakalanması üzerine dikkat çekmemek için köylüsü Cuma Yazıcıoğlu’nu kullandığı, yakalandığı mahalledeki evinden hiç çıkmadığı öğrenildi. Şebekenin Suriye’den getirdiği silahların her birini 90 bin liradan sattığı belirlendi.

(Akşam, 24.04.2023)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN