Post image
İnsanlar öldü silah tacirleri kazandı

Fotoğraf: AP

 

ABD’de Gözetim ve Reform Komitesi tarafından yayınlanan rapora göre, silah tacirleri son 10 yılda kârına kâr kattı.

Rapora göre, silah üreticileri son 10 yılda AR-15 tarzı silahların satışından 1 milyar dolardan fazla para kazandı.

Katliam silahları şirketlere kazandırdı!

ABD’de Gözetim ve Reform Komitesi tarafından yayınlanan rapora göre, silah üreticileri, son 10 yılda AR-15 tarzı silahların satışından 1 milyar dolardan fazla para aldı ve zaman zaman onları ‘genç erkeklerin erkekliklerini kanıtlamalarının bir yolu’ olarak pazarladı.

Bu silahlar, Buffalo’daki bir markette 10 kişinin ölümüne neden olan ve Uvalde, Teksas’ta 19 çocuğun ve iki öğretmenin vurularak öldürüldüğü bir başka katliam da dahil olmak üzere, ulusu dehşete düşüren katliamlarda kullanıldı.

Gözetim ve Reform Komitesi, bazı reklamların nişancı video oyunlarını taklit ettiğini veya silahların ‘askeri geçmişi’ temsil eder gibi gösterdiğini söylerken, New York’tan Demokrat Temsilci Carolyn Maloney, bu satış taktiklerinin “son derece rahatsız edici, sömürücü ve pervasız” olduğunu söyledi.

Silah üreticileri ise silahlı cinayetlerin küçük bir kısmından AR-15 tarzı tüfeklerin sorumlu olduğunu ve suçun silahlarından ziyade saldırganlara atılması gerektiğini söyledi.

AR-15 tarzı ateşli silahlar, genel olarak ABD silahlı şiddetinin ana itici güçleri olmasa da, tasarımları, atıcıların daha uzak mesafeden daha fazla insana zarar vermesine izin veriyor.

(Diriliş Postası, 29.07.2022)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN