Post image
“İntihar etti” denilen Hilal solak çıktı…

 

İstanbul Esenyurt’ta karısı Hilal Adıyaman‘ı öldürüp intihar süsü verdiği belirtilen Musa Adıyaman, hakim karşısına çıktı. Ağırlaştırılmış müebbet hapsi talep edilen Musa Adıyaman, karısının intihar ettiğini ileri sürerken maktulün ablası Aslı Yıldırım ise kardeşinin sağ eliyle başına tabanca ile ateş edemeyeceğini iddia ederek “Hilal sol elini kullanıyordu” dedi. Aslı Yıldırım’ın “Kardeşim solaktı” sözleri üzerine mahkeme salonu buz kesti. Mahkeme ölen kadının nikah defterine hangi elle imza attığına bakılmasını istedi.

İstanbul Esenyurt’ta Hilal Adıyaman (22) henüz 16’sında Musa Adıyaman’la evlendirildi, nikâhları ise 18’ine girdiğinde kıyıldı. Çift çocukları olmadığı gerekçesiyle tedavi görüyor, Musa Adıyaman da bu nedenle eşine fiziksel ve psikolojik şiddet uyguluyordu. Hilal Adıyaman 2021 yılında evi terk ederek Muş’taki ailesinin yanına gitti. Musa Adıyaman da eşini geri döndürebilmek için tehditlere başladı. Hilal bir ay sonra eve döndü ancak sorunlar devam ediyordu.

ABLASI: KARDEŞİM SOLAKTI

6 Şubat 2022 günü Hilal Adıyaman başının sağ tarafından giren bir mermiyle hayatını kaybetti. Musa Adıyaman, 2 buçuk yıllık eşi Hilal Adıyaman’ı silahla öldürüp intihar süsü vermeye çalıştığı iddiasıyla yargılanıyor. Musa Adıyaman’ın, solak olan Hilal’i kafasının sağ tarafından vurup silahı da kadının sağ eline tutuşturduğu öne sürülüyor.

Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Musa Adıyaman, maktul Hilal Adıyaman’ın annesi Gülbahar Yıldırım, tanıklar ve taraf avukatları katıldı. Davada tanıklar dinlendi.

“İNTİHARI DÜŞÜNECEK BİR RUHSAL DURUMDA DEĞİLDİ

Tanık Hatice Nur Tuğul beyanında, “Aynı mahallede oturdukları için eşim ve sanık samimiydi. Bizim maddi sıkıntılarımız olduğu için 2021 ağustos ve kasım ayları arasında Musa ve Hilal’in evinde kaldık. Çiftin gayet mutlu evlilikleri vardı. Aralarında herhangi bir tartışmaya şahit olmadım. Evlerinde mutluydular. Benim yüzüme benden rahatsız olduğunun söylemedi. Gayet hala dolu bir insandı. Yeni şeyler tanıyıp görmek isteğindeydi. İntiharı düşünecek bir ruhsal durumda olduğunu görmedim” dedi.

“ŞİDDET GÖRDÜĞÜNE DAİR FOTOĞRAFLAR GÖNDERMİŞTİ”

Hilal Adıyaman’ın ablası Aslı Yıldırım ise beyanında, kardeşim evliliklerinin başından beri şiddet gördüğünü, dayaklardan artık bıktığını ve sıkıldığını söyledi. Yıldırım, “Bana şiddet gördüğüne dair fotoğraflar da göndermişti. Evlerinde kalan Tuğul soyadlı çiftin evlerinde kalmasını istememesi nedeniyle yine Musa tarafından darp edilmişti” şeklinde konuştu.

“KARDEŞİM SOLAKTI

Müşteki avukatı Nurullah Karataş‘ın “Hilal hangi elini kullanıyordu?” sorusuna tanık Aslı Yıldırım, “Hilal sol elini kullanıyordu. Hilal’den ayrı iki kardeşim daha solaktır. Hatta biz küçükken üçümüz solak üçümüz salağız diyorduk. Onlarda bize salak salak diye şaka yapıyorlardı” dedi.

Kardeşinin solak olduğunu vurgulayan Aslı Yıldırım, şöyle konuştu:

“Olay günü kardeşimle görüntülü konuştuk. Eşini de gördüm, bana selam verdi, telefonu kapattık. 10 dakika sonra sanık aradı, kardeşime küfürlü konuştu. Hilal bir şey demeye çalıştı, sanık da ‘Sus seni öldürürüm’ dedi. Telefon kapandı. Daha sonra annem aradı, ‘Hilal’i vurdular’ dedi.”

KARISI TARAFINDAN ALDATILDIĞINI ÖNE SÜRDÜ

Tanık beyanlarına karşı diyecekleri sorulan sanık Musa Adıyaman, “Ben kesinlikle seni öldürürüm şeklinde bir şey söylemedim. Ben Hilal’in annesini aradığımda kişinin beni aldattığını söyledim, hatta Hilal de annesine ‘Şeytana uydum’ dedi. Ben suçsuzum, mağdurum, eşimi kaybettim” diye konuştu.

NİKAH DEFTERİNİ HANGİ ELLE İMZALADIĞINA BAKILACAK

Mahkeme, Esenyurt Belediyesine müzekkere yazılarak, nikah işlemlerini gerçekleştirdiği sırada Hilal Adıyaman tarafından ibraz edilen ıslak imzalı belgelerin mahkemeye gönderilmesine karar vererek, ölen kadının bu belgelerde hangi elini kullandığı hususunda tespit yapılması için dosyanın Adli Tıp Kurumuna gönderilerek rapor hazırlanmasına hükmetti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSİ İSTENİYOR

Bakırköy Cumhuriyet başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanık Musa Adıyaman hakkında ‘Cebir veya tehdit kullanmak suretiyle eşini intihara mecbur etmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet talep edildi. Kaynak: İHA

(sondakika.com, 08.12.2022)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN