Post image
Kadına Şiddet Uygulayana Ruhsat Yok”

SALİH BARAN

Edirne Belediye Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda, kadına şiddet, çocuk istismarı ve uyuşturucu gibi suçlardan hüküm giymiş kişilere toplu taşımacılık için ruhsat verilmeyecek.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’de son zamanlarda kadına yönelik şiddet, cinayet, cinsel istismar suçlarının sıkça gündeme geldiğini söyledi.

_10.02.2014_09.49.37_T9LbU

Belediye meclisinde “utanç veren” suçları işleyen şoförlere çalışma izni vermeyeceklerine yönelik karar aldıklarını belirten Gürkan, “Kadına şiddete, kadın cinayetine, uyuşturucuya, çocuk tacizi suçlarına karışmış, bu suçları siciline işlenmiş kişilerin toplu taşıma araçlarında, taksilerde şoförlük yapamayacağına dair meclisimizde çok tarihi bir karar aldık. Bu kişilere ruhsat vermeyeceğiz” diye konuştu.

Gürkan, kararın örnek olmasını diledi. Kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı haberlerinden utanç duyduklarını aktaran Gürkan, şöyle konuştu:

“Buna ‘dur’ demeye katkı sağlamak için gerek minibüs gerekse otobüslerde ve taksilerde bu suçlardan hüküm giymiş kişilere ruhsat vermeyeceğiz. Geçmişte bu tür suçları işlemiş ve ruhsatı bulunan kişilerin de ruhsatlarını yenilemeyeceğiz.”

Minibüsçüler destekliyor

Serhad Birlik Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) Başkanı Hakan Giyik de, meclisin bu kararı almasına ETUS ailesi olarak çok sevindiklerini söyledi.

Taşıma birliklerinin uzun yıllardır kente hizmet verdiğini belirten Giyik, şunları anlattı:

“Kurulduğumuz yıldan bu yana cinsel taciz, gözle taciz, kadına şiddet veya istismar suçlarıyla karşı karşıya kalmadık. İnşallah bu zamandan sonra da bu suçlarla karşılaşmayız. Bazı illerde yaşanan olayları kınıyoruz. Onlar bir minibüsçüye bir otobüsçüye yakışmayan hareketlerdir. Meclisimizin aldığı kararla buna göre bir eğitim vereceğiz. Belediye başkanımızın önermiş olduğu ve meclisimizin onayladığını karara kesinlikle katılıyoruz.”

Giyik, meclis kararı doğrultusunda, bir şoförü işe alırken sağlık raporu ve adli kayda göre seçimde bulunacaklarını dile getirdi. Bu kararın Türkiye genelinde uygulanması gerektiğini ifade eden Giyik, “Bu uygulama meclis kararıyla Edirne’de resmileşmiştir. Rahmetli Özgecan olayı ve benzeri olaylardan sonra bu karar uygulandı. Doğru ve yerinde bir karar olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

ETUS Denetim Kurulu Üyesi ve minibüs şoförü Dilaver Babilik ise Edirne’deki şoförlerin meclis kararını desteklediğini kaydetti.

(HABERLER.COM, 14.04.2014)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN