Post image
Kadınlar için tercih seçimi

hilal-dokuzcan

CHP Kadın Kollan Genel Başkanı Hilal Dokuzcan; şiddetten, savaştan, ekonomik krizden en çok kadınların etkilendiğini vurgulayarak 2015 genel seçimlerinin kadınlar için tercih seçimi olacağını söyledi.

Dokuzcan, “Kadın olmak Türkiye’de gittikçe zorlaşıyor. Hükümet, kadın bedeni üzerinden siyaset yapmaya devam ediyor” dedi. Önümüzdeki yılın hem Türkiye siyaseti hem de kadınlar açısından önemli bir yıl olacağını söyleyen Dokuzcan, bölge toplantısında çevre illerden gelen il ve ilçe kadın kollan başkanlarıyla birlikte 2015’e yönelik stratejilerini belirlediklerini belirtti.

Ülke genelinde şu ana kadar 81 il ve 600’ü aşkın ilçede çalışma yaptıklarını belirten Hilal Dokuzcan, “Kadın olmak Türkiye’de gittikçe zorlaşıyor. Şu an mevcut hükümet, kadın bedeni üzerinden siyaset yapmaya devam ediyor. 2014 yılında 270 kadın cinayetekurban gitti. Bu çok önemli bir rakam. Rakamların ruhu olur mu bilmiyorum ama 270 kadının özellikle sevdikleri ve yakınları tarafından öldürülmesi aslında Türkiye’de kadının nereye geldiğinin en büyük göstergesi. Çünkü burada temel bir hak mücadelesinin, yaşam hakkı mücadelesi veren kadınları görüyoruz” dedi.

Yaptıkları çalışmalarda ‘çocuk gelin’ sorunuyla da karşılaştıklarını belirten Dokuzcan, “Dış politikayla bağlantılı olarak sınır bölgesinde bir çalışma yaptık. Kuzey Irak’a gittik, Türkmen kampına gittik, Ezidilerin kampına gittik. Oradaki kadınların durumunu gördük. Onların etkisi bizim toplumumuzda çok daha farklı şekilde kendimize yansıyor. Şiddetten, savaştan, ekonomik krizden en çok etkilenen kadınlar. Dolayısıyla 2015’in kadınlar arasında tam bir tercih seçimi olacağını, kadınların özgürlükten, adaletten ya da vicdandan yana mı bir tercih yapacakları yoksa başka bir yöne mi gideceklerinin tercihi olacağını göreceğiz. O anlamda CHP kadın kollan olarak özgürlüğün, eşitliğin ve adaletin CHP ile birlikte geleceğe duyduğumuz inançla çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.(DHA)

(AKDENİZ GERÇEK, 24.12.2014)

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN