Post image
Korunmak için kalaşnikof almış!

 

Soner KAN

Adana’da evinden ‘Kalaşnikof marka uzun namlulu silah çıkan Kadir K., “Düşmanlarım var. Kendimi korumak için silahı satın aldım” itirafında bulundu; tutuklanarak cezaevine gönderildi.

‘SİLAH’ OPERASYONU

Olay, merkez ilçe Seyhan’a bağlı Gülbahçesi Mahallesi’nde yaşandı. Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, aynı sokaktaki iki farklı evde uzun namlulu silah ve tabanca saklandığı istihbaratı üzerine; her iki adrese de eş zamanlı şok baskınlar gerçekleştirdi.

Hedefteki isimler; Kadir K., Mehmet Reşit K. ve Doğan D. kıskıvrak yakalandı. Girilen evler de didik didik arandı.

ÇUVAL İÇİNDEN ‘KALAŞNİKOF’ ÇIKTI

Evin birinde çatı katındaki atıl eşyaların arasına saklanan bir çuvalın içerisinden; ‘Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 2 ruhsatsız tabanca ve bunlara ait 6 adet şarjör ve 89 adet mermi, diğer adreste de bir adet ruhsatsız tabanca, bir adet şarjör ve 7 mermiyle birlikte bir de balistik yelek ele geçirildi.

Silahlar, daha önce herhangi bir olayda kullanılıp kullanılmadığının tespit edilmesi amacıyla Kriminal Polis Laboratuvarı’na gönderildi.

 

 

KORUNMAK İÇİN ALDIM

Gözaltına alman Kadir K., Mehmet Reşit K. ve Doğan D. de sorgulanmak üzere Gülbahçesi Polis Merkezi Amirliği’ne götürüldü.

Doğan D.’nin, ‘taksirle yaralama’ ve ‘hırsızlık’tan 3 ayrı suç kaydı olduğu öğrenildi. Zanlıların, herhangi bir terör bağlantısı olmadığı öğrenilirken, silahların kendisine ait olduğunu itiraf eden Kadir K. ise “Düşmanlarım var. Kendimi korumak için silahı satın aldım” dediği öğrenildi. Adliyeye sevk edilen zanlılardan Kadir K. tutuklandı; diğer 2’si de ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı.

(Çukurova Metropol, 15.02.2024)

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN