Post image
Kur’an kadını koruyor

samsun-samsun-haber-prof-dr-ozdemir-kuran-kadini-koruyor

Prof. Dr. Gazi Özdemir, son dönemde artan kadına şiddet ve kadın cinayetleri üzerine “Kur’an Kadını Koruyor” isimli bir kitap yazdı.

Prof. Dr. Gazi Özdemir, piyasaya çıkan ‘Kur’an Kadını Koruyor’ isimli kitabının tanıtımını Necla Özdemir Vakfı’nda yaptığı toplantıyla gerçekleştirdi. Özdemir, son yıllarda kadına yönelik şiddet oranın yanında en ürkütücü ve üzücü olan hususun, Kur’an-ı Kerim’de kadının yanlış gösterilmesi olduğunu belirtti.

Özdemir, 2002 yılında 66 kadın cinayeti olmuşken, bu sayının 2013 yılında 237, 2014 yılında ise 294 olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Bu artışta ekonomik sıkıntılar önemli bir rol oynasa da, diğer önemli bir etkileyici Kur’an’daki bilgilerin yanlış ve erkek yorumcular tarafından taraflı tercüme edilmesi ve yorumlanması önemli bir rol oynamaktadır, diye düşünüyorum. Kur’an’da geneline ve özüne baktığımızda Kur’an’da kadının aleyhinde tek bir kelime bile bulunmazken, tersine kadının erkek ile eşitlenmesi yanında özellikle korunmasına yönelik kesin hükümler, tavsiyeler ve bilgiler çok sayıda bulunmaktadır.”

fft261_mf10036817

Özdemir, Kur’an’ın kadını koruduğunun altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kur’an’da geneline ve özüne baktığımızda kadının aleyhinde tek bir kelime bulunmazken, tersine erkek ile eşitlenmesi yanında özellikle korunmasına yönelik kesin hükümler ve tavsiyeler bulunmaktadır. Kur’an’da ayrıca kadının korunmuş olduğuna dair devrim niteliğinde hükümler var. Sorumluluk yaşının ergenlik olduğuna değinmiş, çocuk gelinliği yasaklamıştır. Bu özelliği ile tarihte en büyük kadın devrimcisi Kur’an ve Hz. Muhamıned olmuştur.”

Kadının tarihteki farklı ülkelerdeki konumunu da kitapta anlattığını söyleyen Prof. Dr. Özdemir, “Allah’ın yaratılışta kadını koruduğuna, Kur’an’ın kadını erkek ile eşitlediğine, kadını koruduğuna, namus ikazının önce erkeğe yapıldığına ve erkeği sorumlu tuttuğuna, Kur’an ayetleri temelinde kadının kıyafetine ve kadının dövülmemesine yönelik Kur’an’ın yaklaşımı ve Kadına şiddetin önlenmesi için önerilerimin olduğu bölümler kitapta yer almaktadır” dedi.

“Bu kitabı yazmamın ilk amacı kadına şiddetin dine dayandırılarak azaltılmasına fayda sağlamaktır” diyen Ozdemîr, kitabın tüm gelirinin tıp öğrencilerinin eğitim bursu için kullanılacağını bildirdi.

(Şehir, 26.06.2015)

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN