Post image
Mafya hesaplaşması: 1 ölü, 3 yaralı

Karar Gazetesi

 

Maslak’ta lüks bir sitede yaşanan çatışmanın altından İsveç mafyası çıkarken dün gece Beylikdüzü’nde yaşanan son olay ‘Türkiye uluslararası mafyanın hesaplaşma üssü oldu” dedirtti. İçerisinde Azerbaycanlı mafya babasının yeğeninin de bulunduğu araca kurşun yağdırıldı. Emekli polis memurunun hayatını kaybettiği saldırıda Antalya’da 2020 yılında suikast sonucu öldürülen ‘Lotu Quli’ lakaplı Azerbaycanlı mafya lideri Nadir Salifov‘un yeğeni Magamet Kurbanovi ve diğer iki kişi yaralandı.

Kontrolsüz göç akınıyla birlikte yabancı mafyalar Türkiye’de sokak ortasında hesaplaşmaya başladı. Beylikdüzü’nde içerisinde Azerbaycanlı mafya babasının yeğeninin de bulunduğu araca kurşun yağdırılırken suikastta 1 emekli polis öldü, 3 kişi yaralandı. Polis, kanlı infazın Özbekistan uyruklu bir çetenin üyeleri tarafından gerçekleştirildiği düşünürken şüphelilerin bırakıp kaçtığı otomobilde yapılan aramalarda 2 tabanca ile 2 suikast silahı bulundu.

Olay, önceki gün gece saat 22:30 sıralarında Beylikdüzü Kavaklı Mahallesi’nde meydana geldi. 2020 yılında Antalya’da suikast sonucu öldürülen Lotu Quli lakaplı Nadir Salifov‘un yeğeni Magamet Kurbanovi,emekli polis memurları Yılmaz Demir, Mehmet Acermen ve Gürcistan uyruklu İsrafil Orujov’un içinde bulunduğu seyir halindeki 34 CZT 300 plakalı araça sliahlı saldırı gerçekleştirildi.

Otomobili bir süre takip eden kimliği belirsiz saldırganlar daha sonra ateş açtı. 19 mermi isabet eden araç yol ortasındaki trafik levha direğine çarparak durabildi.

1 ÖLÜ, 3 YARALI

Kaza sonrası saldırganlar otomobilin ilerisine gidip durarak uzaktan bir süre daha araçtakilere ateş etmeye devam etti. Şüpheliler daha sonra olay yerinden ayrıldı. Saldırıda araçtaki emekli polis memuru Yılmaz Demir hayatını kaybetti. Lotu Quli’nin yeğeni Magamet Kurbanovi, Mehmet Acermen ve İsrafil Orujov ise vücutlarına isabet eden kurşunlarla yaralandı.

Daha sonra saldırganlar kaçarak izini kaybettirirken olay yerinde yapılan incelemede etrafa saçılan 20’nin üzerinde mermi kovanı buldu.

 

Türkiye yabancı mafyanın hesaplaşma üssü oldu: Mafya babasının yeğenine kanlı infaz

 

Terk edilen araçtan suikast silahları çıktı

Olayın ardından konuyla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı. Saldırıyı düzenleyenlerin Özbekistan uyruklu bir çetenin üyeleri tarafından gerçekleştirildiği ihtimali üzerinde duran polis ekipleri, olaydan saatler sonra saldırıda kullanılan aracı terk edilmiş olarak bulundu. Araçta yapılan aramalarda 2 tabanca ile 2 suikast silahı ele geçirildi. Şüphelilerin bırakıp kaçtığı otomobil incelenmek üzere çekici ile emniyete ait otoparka çekilirken, polis saldırganların yakalanması için çalışmalarına devam ediyor.

Nadir Salifov kimdir?

Nadir Salifov, Rusya başta olmak üzere Bağımsız Devletler Topluluğu’ndaki meyve- sebze ithalat pazarını kontrolünde bulunduran ‘Lotu Quli’ mafyasının lideri olarak tanınıyordu.

Azerbaycan’da bir süre cezaevinde kalan Salifov daha sonra Türkiye’ye gelmiş ancak 2018’de yakalanarak sınır dışı edilmişti.

Daha sonra yasa dışı yollardan tekrar Türkiye’ye giriş yapan Salifov, Antalya’da 2020 yılında bir otelde yemek yediği arkadaşı tarafından başından tek kurşunla vurularak öldürülmüştü.

Kaçan cinayet şüphelisi ise Denizli- Antalya karayolunda yakalanmıştı. DHA

(Milliyet-Karar, 20-22.09.2023)

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN