Post image
Maganda kurşunu onu durduramadı

 

Lise 2’nci sınıf öğrencisi Eylem Ateş, düğünde maganda kurşunuyla sağ bacağından yaralandı, felç kaldı. Tekerlekli sandalyeye mahkum olan Ateş, yine de hayata umutla sarıldı. Eğitimini eve gelen öğretmenlerden alan Ateş, gitar kursuna da gidiyor.

HATAY’ın Kırıkhan ilçesindeki Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi 2’nci sınıf öğrencisi olan Eylem Ateş, geçen yıl ağustos ayında, ailesiyle birlikte bir yakınının düğününe gitti. Ateş, düğünde bir magandanın silahından çıkan kurşunla sağ bacağından yaralandı. Sinir sistemlerinin zarar görmesi nedeniyle bacağını kullanamayan Ateş, tekerlekli sandalyeye mahkum kaldı.

Eylem Ateş, her şeye rağmen hayata gülümsemek ve hayallerini gerçekleştirmek için çaba harcıyor. Başına gelen olayın çok kötü olduğunu belirten Ateş, bunun kendisini asla yıldırmayacağını söyledi. Eğitimine eve gelen öğretmen leri sayesinde devam ettiğini, boş zamanlarında da moral bulmak için gitar kursuna gittiğini belirten Ateş, “Hayata tutunup zamanımı iyi geçiriyorum. Bir bacağımın olmaması, benim için hiç problem değil. Okuyor, tüm aktiviteleri kendim yapabiliyorum. Kendimi diğer insanlardan eksik hissetmiyorum. Hatta daha fazlası olduğunu da hissediyorum, mutluyum, keşke olmasaydı ama oldu. Bana destek olan ve beni kendi evlatları olarak gören öğretmenlerime, herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. DHA

‘EĞLENCE YERLERİ SİLAH SIKMA ALANI DEĞİLDİR’

O gün yaşadığı olayı anlatan Eylem, düğünlerin, eğlence mekanlarının silah sıkma yeri olmadığını belirterek şöyle dedi:

“Ailemle yakınımızın düğününe gittim. Çok silah sıkılıyordu, korkuyordum. 5 dakika kalmadan bana kurşun isabet etti. Hastaneye kaldırıldım ve ameliyata alındım. Girdiği gibi çıkan kurşun belimi, omurgamı, sinirlerimi zedeledi. Ekim ayında belimden ameliyat edildim. Ekim ayından bu yana da fizik tedavi görüyorum. Düğünlerde silah sıkılmamalı, silah bir eğlence aracı değildir. Araştırma yapılsın. Silah ancak savaşta, cephede sıkılmalı, düğünler veya eğlence mekânlarında silah sıkılmamalı, lütfen kimse silah sıkmasın.”

Eylem, ailesi sayesinde sosyal aktivitelere de katılıyor ve gitar dersleri de alıyor

(TÜRKGÜN, 18.11.2018)

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN