Post image
Osmaniye’de yorgun mermi tepkisi

 

Osmaniye’de son günlerde şehir magandaları tarafından ateşli silahlarla rastgele atılan mermilerin oluşturduğu mağduriyetlere yönelik şikayetler artmaya başladı.

Özellikle düğünlerde ve bazı önemli günlerde eğlence amaçlı magandalar tarafından rast gele ateşli silahlarla havaya atılan mermiler, büyük tehlike oluşturuyor.

Son olarak da Osmaniye’nin Karaçay Mahallesi ve Alibekirli Mahallesi’nde yorgun mermi isabet eden araçlarda hasar oluştu.

İnsanların hayatını kaybettiği, araçlara, evlere isabet ederek hayatı olumsuz etkileyen magandaların silahından çıkan mermiler, büyük tepi çekiyor.

Alınan önlemler ve denetimlere rağmen kendini bilmez şehir magandalarının tepki çeken bu hareketine yönelik tepkiler son günlerde de armaya devam ediyor.

Düğünlerde, kutlamalarda ya da merasimler sırasında ateşli silahlar ile kutlama yapanlar, ne yazık ki başka insanların yaralanabileceğim düşünmemektedir.

Türkiye’de birçok insanın yaralanmasına, felç kalmasına hatta ölmesine sebep olan yorgun mermi can almaya devam ediyor. Ülkemizde bu bağlamdaki yaralanma ve ölümlerin artmasında yaşanan bölgelerin özellikleri ve silah kullanma kültürlerinin önemi de büyüktür. Türkiye üzerindeki yaralanmalar ve ölümler incelendiğinde özellikle yaz aylarında teras ve çatı bölgelerinde yatma kültürünün fazlaca olduğu illerinde sık görülmektedir.

Bu illerden bir tanesi olan Osmaniye’de de son zamanlarda yorgun mermiden dolayı şikayetler artış durumda.

Son olarak Karaçay Mahallesinde bir araca isabet eden yoğun mermi önceki zaman diliminde de bazı vatandaşlarımızın yaralanmasına sebep olmuş, bazı evlere isabet ihbarları yapıldı.

Vatandaşlar, soruna çözüm beklediklerini ifade ederek yetkilileri göreve davet etti. Haber Merkezi

(Akdeniz, 13.06.2023)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN