Post image
Polisiyenin en iyisi

688724Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sadık bir polisiye roman kitlesi var aslında. Ancak ben polisiye romanların bizim satış listelerinde hak ettiklerini alamadıklarını düşünüyorum. Polisiyenin iyisi; bünyesinde sakladığı heyecan fırtınası, kurgusu, örgüsü, düğümü ve üslubu bir yana edebi anlamda da büyük değer arz eder.

Şimdi iyi polisiyelerden biriyle tanıştırmak isterim sizi…

New Orleans Cinayetleri Ray Celestin‘ın kaleminden çıkan bir ilk roman. Geçen yıl The Independent, The Times, The Telegraph, The Guardian gibi saygın yayınlardan övgüler alan kitap Celestin açısından büyük umut vadetti. Çok kısa bir süre önce Kemal Tarım çevirisiyle bizde de yayınlanan roman New Orleans’ın “jazzy” halet-i ruhiyesi içinde üç arkadaşın peşine düştüğü bir “battalı katil“le ilgili.

Bir gece sağanak yağmur altında ‘bulunduğu yerden caz sesi gelmeyen herkesi’ öldüreceğini söyleyen baltalı katille yolu kesişen üç arkadaşın sürükleyici hikâyesi diyelim kısaca ve susalım. Zaten özü gerçek bir hikâyeye dayanıyor.

İkinci Dünya Savaşının bittiği yıllardaki caz ve blues mabedi New Orleans’la ilgili müthiş bir kent tasviri de yapan roman türünün en iyilerinden. The Independent tarafından 2014’ün en iyisi seçilmiş bile! Elinizden bırakamayacaksınız.

Esen Kitap tarafından yayımlandı.

(ESQUIRE, 01.02.2015)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN