Post image
Prime Video’da festival filmleri

 

Yer aldıkları prestijli film festivalleri ve vizyondaki kısa süreli gösterimlerinin ardından, Bir Film dağıtımındaki etkileyici filmler, izlemeyi sabırsızlıkla bekleyen tüm seyircisine ulaşabilmesi için artık Prime Video’da!

Bu filmlerden ilki; 70’lerde Roma’da, eşiyle artık pekgeçinemeyen, şehre göç etmiş bir anne olan Clarave atanmış kadın cinsiyeti yerine kendini erkek olarak tanımlayan evin en büyük çocuğu Andrea’nın kimlikler üzerine yaşadıklarına odaklanan İtalya yapımı L’immensitâ (2022).

Vicky Cristina Barcelona filmi ile ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ Oscar’ını kazanan; All About My Mother, Volver, Everybody Knows, Twice Born gibi birbirinden başarılı yapımlardan da tanıdığımız Penelope Cruz ve Luana Giuliani başrolde.

İkinci film; 75. Cannes Film Festivali’nde ‘En İyi Senaryo’ ödülünü de kazanan İsveç yapımı Cennetten Gelen Çocuk’ta (2022) bol ödüllü 2017 filmi The. Nile Hilton Incident’ın yönetmeni Tarik Saleh, yine Mısır siyasetinin karanlık dehlizlerine dalıyor. Cennetten Gelen Çocuk, Mısır’ın ve Sünni İslam dünyasının geleneksel olaraken güçlü dini merkezlerinden El Ezher Üniversitesine öğrenci olarak kabul edilen, bir balıkçının oğlu olan Adem’i izliyor.

Üniversitenin başındaki, nüfuzu sınırları aşan Büyük İmam, tüm öğrencilerin önünde aniden hayatını kaybedince Adem kendini cinayet ve entrikalarla örülmüş bir casusluk ağının tam göbeğinde buluyor-kendisi hiç istemese de, Büyük İmam’ın yerinin boşalmasıyla Mısır’ın en güçlü siyasal ve dini odaklarının acımasız güç mücadelesinde önemsiz biri olarak çok önemli bir rol oynayacağını fark ediyor.

Mısır’da çekilemediği için büyük kısmı İstanbul’da çekilen ve İsveç’in Oscar adayı ilan edilen Cennetten Gelen Çocuk paranoya, ikiyüzlülük, yozlaşma ve inancın ön planda olduğu, sürükleyici bir politik gerilim…

Ve bir diğer film ise; oyuncu kadrosunda Vincent Cassel, Marion Cotillard, Guillaume Canet, Gilles Lellouche gibi isimlerin yer aldığı, macera türündeki serinin yenisi Aster’u &? Obelix: The Middle Kingdom (2023). • H.K.

(Oksijen 02, 11.08.2023)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN