Post image
Salonlar 2024’ te dolmayı bekliyor

 

Yeni yılın sinema takvimi belli olmaya başladı. 2023’ün ilk yarısından sonra başlayan senarist ve oyuncu grevleri nedeniyle geçen yıl sinema açısından biraz daha sakin geçmişti. Grevlerin sonucunda yapım aşamasındaki filmlerin birçoğu bu yıla önemli ve büyük yapımlar sinemaseverleri salonlara çekmeye çalışacak. Biz de 2024’ te sinemalarda vizyona girecek, merakla beklenen filmlerin bir kısmını sıraladık.

TÜRK FİLMLERİ

 

 

. Atatürk 1881-1919 (5 Ocak ):

İlk filmin kaldığı yerden devam eden Atatürk 1881- 1919 ( 2. Film ) Kurtuluş Savaşı’na varan süreçte yaşananları Mustafa Kemal’ in perspektifinden anlatıyor.

. Yaşam Koçu (12 Ocak ):

Doğu Demirkol’un yeni komedi filminin yönetmenliğini Burak Kuka yapıyor.

. Cem Karaca’nın Gözyaşları (26 Ocak ):

Cem Karaca’nın hayatını anlatan filmin yönetmenliği Yüksel Aksu yaparken başrollerde İsmail Hacıoğlu, Fikret Kuşkan, Yasemin Yalçın yer alıyor.

 . Üç Günlük Dünya (15 Mart ):

Caner Erzincan’ın yönettiği komedi türündeki filmde Bülent Emrah Parlak, Erkan Petekkaya, Erkan Çelik gibi isimler rol alıyor.

 

 

İşte yabancı yapımlar

Dream Scenario / Rüya Senaryo (26 Ocak ):

Başrolünde efsane aktör Nicolas Cage’in yer aldığı komedi-dram türlerindeki film bu ayın son haftasında sinemalara gelecek. Film, bir hayli sıradan bir hayatı olan Paul’un, bir anda tanımadığı yüzlerce insanın rüyalarına girmesi sonrası başından geçenleri anlatıyor.

Argylle : Gizli Casus (2 Şubat) :

Matthew Vaughn’ un yönettiği filmin başrollerinde Henry Cavill, Bryce Dallas Howard, Samuel L. Jackson, Dua Lipa gibi isimler yer alıyor. Film, aksiyon gerilim türünde.

Poor Things / Zavallılar (9 Şubat) :

Yorgos Lanthimos’un merakla beklenen romantik-bilim-kurgu filmi 9 Şubat’ ta vizyona girecek. Yılın  en iddialı filmleri arasında yer alan yapımda Emma Stone, Willem Dafoe, Mark Ruffalo gibi oyuncular rol alıyor.

Bob Marley: One Love (16 Şubat ) :

Film, sevgi ve birlik mesajıyla nesillere ilham veren bir ikon olan Bob Marley’in hayatını ve müziğini konu alıyor.

Mademe Web:

Macera, bilimkurgu, aksiyon türlerindeki süper kahraman filminde Dakota Johnson, Sydney Sweeney, Isabela Merced gibi oyuncular yer alıyor.

Dune 2 (1 Mart) :

Yönetmenliğini Denis Villeneuve’ ün yaptığı ve Frank Herbert’in isimli kitabindan uyarlanan epik film serisinin ikinci filmi 1 Mart sinemalarda olacak. Film normal şartlarda 2023’ te vizyona girecekti ancak  Hollywood grevleri nedeniyle bu yıla ertelendi.

Kung Fu Panda 4 (5 Nisan) : Animasyon türündeki serinin dördüncü filminin konusu şöyle: Ejderha Savaşçı Po’yu, eşsiz cesareti ve çılgın dövüş sanatları yetenekleriyle kötü adamları alt ettiği ölüme meydan okuyan üç maceradan sonra, kader yeniden çağırır…

Challengers ( 26 Nisan) : 

Call Me Your Name, Suspiria ve Bones and All fimlerinin ödüllü yönetmeni Luca Guadagnino imzalı ‘’ Challengers’’, 26 Nisan ‘ da gösterime girecek. Film Zendaya, Josh O’Connor, Mike Faist rol alıyor.

Furiosa: Bir Mad Max Destanı (24 Mayıs) :

George Miller imzalı Film, bir önceki ’’Mad Max : Fury Road‘’ filminde yer alan Furiosa karakterinin kökenlerini ve nasıl güçlü bir savaşçıya dönüştüğünü anlatıyor. Filmin başrollerinde Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth, Tom Burke yer alıyor.

Despicable Me 4 / Çılgın Hırsız 4 (5 Temmuz) :

Sevilen animasyon serisinin dördüncü filmi 5 Temmuz’da vizyona girecek.

Deadpool 3 (26Temmuz) :

Hollywood grevi nedeniyle çekimleri sekteye uğrayan film 26 Temmuz’ da vizyona girecek.  Filmin başrollerinde Ryan Reynolds ve Hung  Jackman yer alıyor.

Joker 2 (4 Ekim) :

Joaquin Phoenix’ e en iyi oyuncu kategorisinde Oscar getiren filmin ikincisinde Lady Gaga ve Brendan Gleeson gibi isimler de yer alıyor. Filmin yönetmenliğini Todd Philips yapıyor.

Gladiator 2 (22 Kasım) :

Ridley Scott’ ın 2000 yapımı beş Oscar ödüllü filminin ikincisinde Paul Mescal, Pedro Pascal, Denzel Washington gibi isimler başrolde.

Mufasa : The Lion King (20 Aralık) :

Çok sevilen animasyon aslan Kral filmindeki Musfasa karakterini anlatacak yapımın yönetmen koltuğunda Barry Jenkins oturuyor.

(Cumhuriyet, 04.01.2024)

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN