Post image
“Şiddet söylemi kaldırılmalı”

 

Faruk GÖKYURT

Şiddetsiz Toplum Derneği Başkanı Rıza Sümer son günlerde artan şiddet olaylarını değerlendirerek uyarılarda bulundu. Sümer, “Kitaplardan, TV dizi filmlerinden ve sinema yayınlarından nefret söylemlerini çıkarmamız gerekiyor” dedi.

Son günlerde hayatımızın neredeyse her alanında karşılaştığımız şiddet olaylarında maalesef ki artmalar görünüyor. Gazetemize yaptığı yazılı açıklamalar ile şiddet olaylarını değerlendiren Şiddetsiz Toplum Derneği Başkanı Rıza Sümer, “Kitaplardan, TV dizi filmlerinden ve sinema yayınlarından nefret söylemlerini çıkarmamız gerekiyor” önerisinde bulundu. Özellikle genç neslin şiddetten uzak durması gerektiğin vurgulayan Sümer, Toplumda görünen şiddetin yanında bir de görünmeyen şiddet çeşitleri bulunmaktadır. İntihar olayları artmaktadır. Toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanmalıdır” diye konuştu. Sümer, şu uyarılarda bulundu:

“ŞİDDET ÖZENDİRİLMEMELİ”

“Ders kitapları ve diğer yayınlardan nefret söylemleri çıkarılmalıdır. Şiddetin engellenmesi için örgün ve yaygın eğitim programları ve kamu spotlarından yararlanılmalı, yazılı, sesli, görsel ve sosyal medyadan destek alınmalıdır. Toplumda görünen şiddetin yanında bir de görünmeyen şiddet çeşitleri bulunmaktadır. İntihar olayları artmaktadır. Toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanmalıdır. Bazı yörelerde, kız çocukları önemsenmemekte, ihmalden dolayı ölmektedir.” 

CAYDIRICI CEZALAR OLMALI

Sümer son olarak, “Kutuplaştırılarak, ötekileştirilerek insana yönelik şiddet yoğunlaştırılmakta, özendirilmektedir. İnsanlar gergin durumdadır ve şiddete yönelim artmaktadır. Ekolojik şiddet ve hayvana yönelik şiddette de tırmanış vardır. Cezalar caydırıcı değildir. Her şiddet eyleminin hukukta mutlaka bir karşılığı, bir cezası bulunmalıdır. Hapis cezaları, şiddet yapanı iyileştirmemekte, topluma kazandırmada etkili olmamaktadır” ifadelerini kullandı.

(İlk Sayfa, 24.01.2024)

 

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN