Post image
“Silah güven vermiyor”

Abdurrahim USLU

Batmanda son zamanlarda yaşanan ölümcül kavgalara değinen Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, silahın güven vermediğini belirterek “sonu ya ölüm, ya da hapishanedir” dedi.

Vatandaşlara seslenen Vali Canalp, “Silaha olan düşkünlüğünüzden lütfen vazgeçin. Silah bize ilave bir güvenlik sağlamıyor” uyarısında bulundu.

“Silah çoğu zaman, bizim güvenliğimizin düşmanıdır” diyen Vali Ekrem Canalp, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğer belinizde tabanca taşıyorsanız; bu sizin açınızdan iki riski birden bire ortaya çıkarıyor. İki ilave risktir bu. Bunlardan bir tanesi bir kavgaya karıştığınızda belinizde silah varsa, siz o silaha kullanırsanız sizin geleceğiniz hapistir. Ya da sizin belinizde silah olduğunu gören diğer insan da size karşı kendisine silah kullanabileceğini düşündüğü zaman size karşı o kavganın şiddeti çok farklı olur. Bu seferde gideceğiniz yer mezarlıktır. Silahın sizi götüreceğini üç yer ya hapishanedir, ya hastanedir ya da mezarlıktır.”

Bireysel silahlanmadaki artışa dikkat çekerek uyarılarını sürdüren Batman Valisi, şunları söyledi:

“Bireysel silahlanmanın giderek arttığını görüyoruz. Bu konuyu da Türkiye’nin gündemine getirmek zorundayız. Bu bireysel silahlanma konusu da maalesef memleketimiz açısından aynen uyuşturucu ile mücadele eder gibi ilerleyen dönemlerde bizim mücadele etmemiz gereken alanlardan bir tanesi haline gelecek gibi gözüküyor.”

(Batman, 18.11.2022)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN