Post image
‘Silah ruhsatı alacaklara zihin eğitimi şartı getirilsin’

 

Esenyurt’ta silahlı bir grubun girdikleri tekel bayinde 2 kişiyi pervasızca öldürdüğü görüntüler Türkiye’yi ayağa kaldırırken NLP Uzmanı Zihin Eğitmeni Burak Dalgül, silah ruhsatı almak isteyenlere zihin eğitimi şartı getirilmesi gerektiğini belirterek “Ülkemizde yakın zamanda yaşanan silahlı saldırı olaylarına bakarsak; genel anlamda eğitimsiz ve zihni olarak yetersiz insanların bireysel silahlanma yoluyla ya da ruhsatsız silahlara kolay erişimlerinin sonucunda bu saldırıların yaşandığını görüyoruz. İnsanların en ufak bir öfke patlaması yaşadıklarında ilk sarıldıkları şeyin; kolaylıkla sahip oldukları bu silahlar olduğunu görüyoruz. Silah sahibi olacak bir insanın öncelikle bir zihin eğitimi alması gerekir” dedi.

Silah kullanımıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Dalgül, silahları tehlikeli yapan şeyin eğitimsiz insanların silahlanması ve silah kullanması olduğunu ifade etti. Dalgül şunları kaydetti:

“ÖFKE PATLAMASI TEHLİKELİ”

“Ülkemizde yakın zamanda yaşanan silahlı saldırı olaylarına bakarsak; genel anlamda eğitimsiz ve zihni olarak yetersiz insanların bireysel silahlanma yoluyla ya da ruhsatsız silahlara kolay erişimlerinin sonucunda bu saldırıların yaşandığını görüyoruz. Eğer kişinin herhangi bir hastane geçmişi yoksa sağlıklı görülerek bulundurma ruhsatını kolaylıkla alabiliyor. Bu insanların en ufak bir öfke patlaması yaşadıklarında ilk sarıldıkları şeyin; kolaylıkla sahip oldukları bu silahlar olduğunu görüyoruz.

Silah sahibi olacak kişilerin öncelikle bir zihin eğitimi alması gerekir. Çünkü; zihnimiz, hayatımızın içerisinde var olan herhangi bir durumu nasıl algılayacağımızı belirleyen algılama aracımız. Böylece sadece eğitimli bir zihin, silah ruhsatı alabilme hakkı kazanır. Sonrasında da kişi hayatın içerisinde yaşadığı herhangi bir sorunda hiçbir zaman sarılacağı şeyin sahip olduğu silahı olmayacağını zaten bilir.”

(Akşam, 08.08.2023)

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN