Post image
Taksici cinayetinde hakimden sert tepki

 

İZMİR’in Gaziemir ilçesinde 1 Şubat saat 03.30’da aracına bindiği taksi şoförü Oğuz Erge‘yi silahla öldüren Delil Aysal‘ın yargılanmasına başlandı. İlk kez hakim karşısına çıkan Erge’nin katili Aysal, ifadesinde, “Sıkıntılarım vardı” deyince davanın hakimi, “Sen o sıkıntılarının cezasını başkalarından mı çıkardın? Keyif almak için mi ateş ediyorsun?” diyerek tepki gösterdi.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Delil Aysal, öldürülen Erge’nin ailesi, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık ile taraf avukatları katıldı. Hakkında, “Nitelikli kasten öldürme, nitelikli yağma ve ruhsatsız silah taşıma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Aysal, fırında kasiyer olarak çalıştığını ve geçmişte psikiyatri hastanesinde yattığını söyledi. Ailesinin kendisini sevmediğini savunan Aysal, olay gecesi bunalımda olduğu için dışan çıktığını ve alkollü olduğunu öne sürdü. Taksideki kameraya yansıyan kayıttaki ifadeleri kullanmadığını, görüntülerle oynandığını iddia eden Aysal, silahında 5 kurşun olduğunu 2’sini havaya, 3’ünü ise maktule sıktığım belirtti.

‘SIKINTININ CEZASINI BAŞKASI MI ÖDEYECEK?’

Mahkeme Başkanının “Araca sağdan binmişsin, neden gittin arkasına oturdun?” sorusu üzerine sanık Aysal, “Ben de bilmiyorum, hep öyle otururum” yanıtını verdi. “Neden öldürdün?” sorusuna Aysal’ın “Amacım kimseye zarar vermek değildi, ailemle sıkıntılarım vardı” şeklinde yanıt vermesi üzerine Mahkeme Başkanı, “Senin sıkıntılarının cezasını başkası mı ödeyecek?” ifadesini kullandı. Üye hakim, sanığın olay anında kesik eldiven giydiğini anımsatarak “O eldiven soğuktan korumaz bir şeyi daha iyi kavramak için kullanılır. Maktulü yağma için mi keyif almak için mi öldürdün?” sorusunu yöneltti. Sanık, “İkisi de değil. Kendimi öldürmekti amacım, o eldiveni normalde de giyiyorum” dedi.

ÇOCUKLARININ İFADELERİ

Oğuz Erge’nin kızı Naz, Adli Görüşme Odası’ndan (AGO) katıldığı duruşmada psikolog eşliğinde dinlenildi. Erge, sanıktan şikayetçi olduğunu dile getirerek “Babamın telefonundan arandım, sanık yeri tarif etti, ‘ağır yaralı, ambulans çağır, ben çağıramıyorum’ dedi. Amcam ve anneme haber verdim” şeklinde konuştu. Erge’nin oğlu Mustafa Erge de sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek “Babamın yaptığı bir iyilik. Diyecek çok şey var” ifadesini kullandı.

Delil Aysal’ın avukatı, “sanığın cezai ehliyetinin olup olmadığı yönünde rapor alınmasını ve kaçma ihtimalinin bulunmadığını ileri sürerek tutuksuz yargılanmasını” talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına, cezai sorumluluğunu etkileyecek bir akıl hastalığının olup olmadığının belirlenmesi için Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

(Aydınlık, 17.02.2024)

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN