Post image
Tarım İşçisi Çocuklar için Bir Günlüğüne Çocuk Olalım

Hayata Destek Derneği tarım işçisi çocukların çocuk haklarından mahrum yaşamlarına dikkat çekmek için herkesi bir günlüğüne çocuk olmaya, nerede olunursa olunsun günü çocuk oyuncaklarıyla geçirmeye, fotoğraflarını paylaşmaya çağırıyor.

Hayata Destek Derneği, mevsimlik tarımda çocuk işçiliğine karşı ses getirmek ve konunun gündeme oturması için yürüttüğü “Bu iş çocuk oyuncağı değil” kampanyası çerçevesinde herkesin katılımına açık bir etkinlik düzenliyor.
Dernek 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Türkiye’deki bir milyon çocuk işçinin sorunlarını gündeme taşımak için herkesi bir günlüğüne çocuklarla çocuk olmaya, onlarla empati kurmaya çağırıyor.

Çağrı 20 Kasım’da yapılabilecekleri de kapsıyor:
* İnsanlar 20 Kasım’da işe, kampüse, sosyal buluşmalara giderken yanlarına çocukluk oyuncaklarını da alacaklar.
* Şehrin çeşitli buluşma alanlarında çocuk olmak temelinde etkinlikler düzenlenecek.
* İnternette profil fotoğrafları çocukluk fotoğraflarına dönüştürülecek.
* #cocukolduk hasgtag’i (etiketi) ile facebook ve twitterda paylaşımlar yapılacak.
* Evden oyuncaklarıyla çıkanlar diledikleri yerde o halleriyle poz vererek fotoğraflarını sosyal medya üzerinden paylaşacak.

Tarım işçisi çocuklar

Hayata Destek Derneği 2011’den beri mevsimlik tarım sektöründe çalışan çocuk işçiler üzerine sahada çalışmalar yürütüyor.
Derneğin verdiği bilgilere göre, Türkiye’de kanunen yasak olmasına rağmen 2013 itibariyle bir milyon çocuk işçi bulunuyor. Bu çocukların en az 450 bini tarım işçiliği yapıyor. Derneğin ifadesiyle, “mevsimlik tarım işçisi çocuklar, yılın yarısından fazla bir zaman dilimini fındıktan pancara, pamuğa, narenciyeye koşturarak geçirirken anne-babalarının kaderine mahkum, eğitim, sağlık, barınma gibi yasal ve sosyal birçok haklarından mahrum bir hayat sürüyorlar.”

(bianet.org, 19 Kasım 2013)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN