Post image
Tek kentte 48 bin erkek şiddeti

Fotoğraf: Şehlem Kaçar / csgorselarsiv.org

 

HABER MERKEZİ – Kadına yönelik erkek şiddetine ilişkin açıklanan veriler korkutucu. Kayseri Valisi, kentte 48 bin kadının erkekler tarafından şiddete maruz bırakıldığını açıkladı.

Sadece tek kentte kadına yönelik erkek şiddetinin ulaştığı boyut karanlık tablonun özeti niteliğinde. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda bu yılın başından beri 4 bin 88 erkek şiddetine ilişkin işlem yapıldığını açıkladı.

Buna göre Kayseri’de 6284 sayılı Kanun çerçevesinde adli merciler tarafından 2020 yılında 8 bin 918 vakaya işlem yapılırken geçen yıl ise bu rakam artarak 10 bin 727’ye çıktı. Kayseri Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü, açıldığı günden itibaren tam 48 bin 675 erkek şiddet olayı yaşandı. Toplantıda Kayseri’de genelindeki istatiksel bilgiler de paylaşıldı.

BU SAYIYA RAĞMEN ŞİDDET SÜRDÜ

Yalnızca tek kentte erkek şiddetinin bu kadar çok gerçekleşmesi dikkat çekerken diğer kentlerde ise şiddet devam etti. Adana’da trafik kazası sonrası kadın sürücü ile tartışan erkek, kendisini sakinleştirmeye çalışan evli olduğu kadını darp etti. Çukurova’da önceki gün erkek sürücü U.Y. yönetimindeki otomobil ile G.G.’nin kullandığı otomobil kavşakta çarpıştı. Hasarlı kazanın ardından araçlarından inen sürücüler arasında tartışma çıktı. Bu sırada G.G., cep telefonu ile kendisine hakaret eden sürücü U.Y.’yi kameraya kaydetmeye başladı. U.Y., kendisini sakinleştirmeye çalışan evli olduğu kadını darp etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

***

Firdevs için mücadele

Ahmet Babat tarafından katledildikten sonra Hezil Çayı’na atılan 17 yaşındaki Firdevs Babat, okul arkadaşları tarafından mezarı başında anıldı. Anmada konuşan Jiyan Babat, Firdevs için mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Babat’ın arkadaşlarından Berivan Gün de, Firdevs’in davasının bütün kadınların davası olduğunu söyleyerek “Bizler Firdevs’e yapılan vahşeti unutturmayacağız. Firdevs’in katledilme şekli sıradan bir şey değildi. Firdevs’e yapılan zulüm ve işkenceyi kabul etmiyor ve kınıyoruz” dedi.

(Birgün, 26.08.2022)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN