Post image
TMMOB Protestosunda En Az 5 Gazeteci Yaralandı (16.07.2013)

TMMOB protestosuna müdahale eden polis en az beş gazeteciye zarar verdi, protestoculara saldıran esnaf gazetecileri de darp etti.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) yetki ve gelirlerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredilmesini protesto eylemine polis saldırısında en az beş gazeteci tazyikli su, plastik ve boyalı mermi ile coplu saldırıya maruz kaldı. Esnaf aralarında Ahmet Şık ile AFP fotomuhabiri Bülent Kılıç’ın da olduğu gazeteci gurubunu darp etti.

Cumartesi günü yapılan protestoyu izlerken zarar gören gazeteciler şöyle:
* Etkin Haber Ajansı muhabiri Ali Can Elagöz İstiklal Caddesi’nde kasığından yaralandı.
* Hayat TV kameramanı Ali Başboğa Mis Sokak’ta polis tarafından coplandı. Polis Başboğa’nın boynundaki basın kartı koparttı, yakın mesafeden ayağına ve göğsüne plastik mermiyle ateş etti ve copla başına vurdu. Gazetecinin “Basın” yazılı kaskı ikiye ayrıldı, başında şişlik oluştu.
* Mücadele Birliği Dergisi muhabiri Yusuf Ali Gümüşlü plastik mermiyle üç kere vuruldu, ayağından yaralanan gazeteci topallıyor.
* BirGün Gazetesi muhabiri Burak Öz TOMA’dan atılan tazyikli suya maruz kaldı, ekipmanı zarar gördü.
* Aydınlık Gazetesi muhabiri Irmak Mete TOMA’dan atılan tazyikli suya maruz kaldı, ekipmanı zarar gördü.
* Sözcü Gazetesi muhabiri Eda Sönmez plastik mermiyle sağ ayağından yaralandı.
Müdahale sırasında protestoculara saldıran Ayhan Işık sokaktaki bazı esnaflar gazetecileri de darp etti. Darp edilen gazeteciler arasında Ahmet Şık ile Bülent Kılıç bulunuyor

(bianet.org, 15 Temmuz 2013)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN