Post image
Türkiye, 258 milyon lira tazminata mahkum edildi

Adalet Bakanlığı’nın verilerine göre, 2012-2016 yılları arasında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Türkiye aleyhine açılan davalarda 485 ihlal kararı verdi. Türkiye, 2004-2016 yılları arasında ise 258 milyon lira tazminat ödemeye mahkum edildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok konuyla ilgili yaptığı açıklamada, incelemelerine göre Türkiye’nin en çok Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ifade özgürlüğü ve adil yargılanma hakkıyla ilgili maddesini ihlal etmekten ceza aldığını kaydetti. “Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında insan hakları ihlalleri sıralamasında açık ara birinci hale geldi” diyen Altıok, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye, AKP eliyle Avrupa’da en çok hak gaspının yapıldığı ülke durumunda. Faili meçhul bırakılan siyasi cinayetlerin araştırılması için verilen araştırmaönergeleri AKP oylarıyla reddedildi. Tutuklu sayısı AKP döneminde 200 bini geçti. Dünya Hukukun Üstünlüğü endeksinde Türkiye 113 ülke arasından 99. sıraya düştü. Erdoğan’ın açtığı hakaret davası rekor seviyede.”

(Dünya, 03.10.2017)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN