Post image
Umut Vakfı’ndan Karikatür Yarışması

Umut Vakfı; geleneksel olarak her yıl 28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü etkinliği kapsamında düzenlediği ödüllü yarışmasını bu yıl “karikatür” dalında yapıyor… Vakfın Karikatür Yarışması’nın konusu “Bireysel Silahsızlanma: Yaşama Hak Tanıyın”

Gün geçtikçe artan bireysel silahlanmanın “neden, sonuç ve tehlikelerini irdelemeyi, akabinde de kamuoyunu bu konuda bilinçlendirmeyi” hedefleyen Umut Vakfı, karikatürlerin vurucu ve çarpıcı yanından yararlanarak kamuoyunu bilinçlendirmeyi amaçlıyor…

Amatör ve profesyonel ayırımı yapmaksızın herkese açık olan yarışmaya başvurular başladı…

Daha önce ödül almış eserlerin katılamayacağı yarışmaya, her yarışmacı en fazla üç eserle katılabilecek. Yarışmacıların eserin kısa öyküsünü ve izlenimlerini de ekleyecekleri katılım formunu eksiksiz ve hatasız doldurmaları, şartnamede yazılı koşulları kabul ederek imzalamaları ve Umut Vakfı’nın Yıldız Posta Caddesi No: 52/1 Gayrettepe-Beşiktaş İstanbul adresine eserleriyle birlikte göndermeleri gerekiyor.

Karikatür Yarışması’nın Seçiciler Kurulu; Dr. Ayhan Akcan (Psikiyatrist, Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi), Sedat Bozkurt (Fox Tv. Ankara Temsilcisi), Nazire Dedeman Çağatay (Umut Vakfı Kurucu Başkanı), Dr. Kadir Doğruer (Karikatürist), Av. Fikret İlkiz (Umut Vakfı Seçilmiş Mütevellisi ve Yönetim Kurulu Üyesi), Metin Peker (Karikatürist, Karikatürcüler Derneği Başkanı), Sibel Savacı    (Umut Vakfı Seçilmiş Mütevellisi ve Yönetim Kurulu Üyesi), Metin Üstündağ (Karikatürist) ve Deniz Zeyrek’ten (Gazeteci, Yazar Hürriyet Gazetesi) oluşuyor.

Son katılım tarihi 17 Ağustos 2018 olarak belirlenen yarışmanın Seçiciler Kurulu 5 Eylül 2018 Çarşamba günü toplanarak değerlendirmesini yapacak. Birincilik, ikincilik, üçüncülük ödüllerini belirleyecek. Gerek görürse mansiyon verilecek eserleri belirleyecek.

Yarışmada; birinciye 4 bin, ikinciye 3 bin ve üçüncüye 2 bin TL ödül verilecek.

Ödüller, 28 Eylül Bireysel Silahlanma Günü’nde düzenlenecek törenle kazananlara taktim edilecek…

Bireysel silahsızlanmaya karikatürleriyle destek vermek ve yarışmaya katılmak isteyenler yarışmanın başvuru formuna ve şartnamesine aşağıdaki linkten ulaşabilirler:

http://www.umut.org.tr/23-bireysel-silahsizlanma-odullu-yasama-hak-taniyin-karikatur-yarismasi/

İyi haftalar

Umut Vakfı

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN