Post image
Umut Vakfı’ndan “Yaşama Hak Tanıyın” Afiş Yarışması

Umut Vakfı her yıl bireysel silahsızlanmayı teşvik amacıyla düzenlediği ödüllü yarışmaların bu yıl 21’incisini gerçekleştiriyor.  28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü Geleneksel Ödüllü Yarışmanın konusu bu yıl “Şiddetsiz Hayat ve Şiddetin Önlenmesi” olarak belirlendi ve “bireysel silahlanmanın neden, sonuç ve tehlikelerini irdelemede toplumsal iletişim gücünden” yararlanmak amacıyla “Afiş tasarım” dalında düzenlendi.

21. Geleneksel Ödüllü “Yaşama Hak Tanıyın” Afiş Yarışması‘yla Umut Vakfı,  “afişin toplumsal iletişimdeki gücünden ve olanaklarından yararlanarak, bireysel silahlanmanın neden, sonuç ve tehlikelerini irdeleyerek toplumsal boyutuna dikkat çekmyi, düşündürücü, tespit edici, vurgulayıcı görüntüleri kullanarak kamuoyunu bu konuda bilinçlendirmeyi” hedefliyor…

a2 (1)

Toplumda oluşan ve giderek artan şiddetin aksine “yaşama hak tanıyın” görüşünü, barışçıl görüntüleriyle topluma verebilmeyi amaçlayan Afiş Yarışması’na katılımcılar 28 Ağustos Cuma gününe kadar gönderecekleri eserleriyle katılabilecekler. 28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü etkinliği kapsamında düzenlenen “Yaşama Hak Tanıyın” Afiş Yarışması’na gönderilecek eserler, Umut Vakfı Kurucu Başkanı Nazire Dedeman Çağatay başkanlığında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Başkanı Prof. Sema Ilgaz Temel, Yeditepe Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü Başkan Yardımcısı Yard. Doç. Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Mehmet Sinan Niyazioğlu ve Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi-Avukat Fikret İlkiz‘den oluşan Seçici Kurul’ca incelenecek ve ilk üçe girecek “afiş”ler belirlenecek.

Yarışma sonunda birinciye 6 bin, ikinciye 4 bin ve üçüncülüğü kazanacak afişin sahibine de 2 bin lira ödül verilecek. Ödüller, 28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü töreninde kazananlara verilecek.

Yarışmaya katılan eserlerin görsel medyada ve Umut Vakfı etkinliklerinde yayımlanması suretiyle toplumda sorunla ilgili duyarlılık oluşturulması ve konuya sahip çıkılması teşvik edilecek.

Afiş yarışmasına katılmak isteyenler Umut Vakfı’nın Web sayfasında Ödüllü Yarışmalar bölümünde yayımlanan http://www.umut.org.tr/tr-TR/21–bireysel-silahsizlanma-odullu-yasama-hak-taniyin-afis-yarismasi/483.aspx linkine girdiklerinde yarışmayla ilgili tüm bilgilere ulaşabilecekler ve şartnameye uygun eserlerini Vakıf’ın Yıldız Posta Cad. 52/1 Esentepe/İstanbul adresine gönderebilecekler…

İyi haftalar

Umut Vakfı

document_21. Geleneksel Poster (2)

 

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN