Post image
Ünlüler cinayete ‘dur’ dedi

--1153321

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü için birçok kadın sanatçının yer aldığı bir video yayınladı.

Bennu Yıldırımlar, Ceren Moray, Selin Demiratar, Deniz Çakır ve Sinem Öztürk gibi sanatçılar, kadın cinayetlerine dikkat çekmek için videoda kadınların talep ettiği 5 maddeye dikkat çekti.

. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve siyasi parti liderleri nin kadına yönelik şiddeti kınamasını istiyoruz,

. 6284 sayılı koruma kanununun etkin uygulanmasını istiyoruz,

. Ceza kanununda caydırıcı cezaların yer almasını istiyoruz,

. Sadece kadınlar için çalışan bir Kadın Bakanlığı istiyoruz,

. Cinsiyet ve cinsel yöne lim eşitliğini esas alan yeni bir anayasa istiyoruz.

kadinlar-namus-cinayetleri-ile-ilgili-proje-6708227_x_8225_o (1)

Cinayetlerin önlenmesi

KAMER Vakfı Siirt ve Batman Şubeleri ile Sabancı Vakfı’nın katkıları ve Batman, Siirt barolarının ortaklığıyla uygulanacak projede, okula gitmeyen kız çocukları ve namus cinayetlerine yönelik çalışmalar yapılacak.

Batman KAMER Şube Başkanı Nezahat Kapuci, 4 yıllık bir çalışma sonucunda 272 köy ziyaret edilerek 7 Bin kadınla görüşmeler yapılacağını belirtti. Kapuci, “Sabancı Vakfı’nın katkılarıyla, Siirt ve Batman’in ilçe ve köylerinde okula gitmeyen kız çocuğu kalmaması, erken ve zorla evliliklerin engellenmesi ve namus cinayetlerinin önlenmesi için ‘O Köy Bizim Köyümüzdür’ adlı bir proje başlatmış bulunmaktayız. Siirt ve Batman Valiliklerinin ve İlçe Kaymakamlıklarının kıymetli destekleri, Siirt ve Batman Barolarının ortaklığı ve din adamlarının iştiraki ile yürütülecek bu projenin özellikle köyler olmak üzere iki ildeki kadınların eğitim haklarını kullanarak güven içinde yaşamalarına katkı sağlayacağını umuyoruz” dedi.

(Vatan Makaron, 22.11.2014, Batman Medya, 21.11.2014)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN