Post image
Vizyondaki en başarılı yapımlar

 

TAROT

Tür: Korku
YÖNETMEN: Anna Hatberg-Spenser Cohen
OYUNCULAR: Harriet Slater, Adam Bradley, Avantıka Vandanapu
SÜRE: 1 saat 32dakika
YIL: 2024
ÜLKE: ABD

Gerilim severleri ekran başına toplayacak olan film, tarot falı okumalarında önemli bir kuralı ihlal eden bir grup arkadaşın başına gelenleri konu ediyor.

Bir grup arkadaş, başka birinin destesini asla kullanmamak şeklindeki kutsal tarot okuma kuralını pervasızca ihlal ettiğinde, bilmeden lanetli kartların içinde sıkışıp kalmış, korkunç bir kötülüğü serbest bırakırlar. Birer birer kaderleriyle yüzleşen gençler, kartların öngördüğü gelecekten kaçmak için kendilerini ölüme karşı bir yarışın içinde bulurlar.

 

 

BACK TO BLACK

TÜR: Biyografik, Dram
YÖNETMEN: Sam Taylor-Johnson
OYUNCULAR: Marısa Abela, Jack O’Connell, Eddie Marsan
SÜRE: 2 saat 2 dakika
YIL: 2024
ÜLKE: İngiltere

27 yaşında hayata veda eden İngiliz caz ve soul müzik ikonu, Grammy ödüllü şarkıcı Amy Winehouse’un hayat hikayesi beyazperdeye uyarlanıyor. Amy Winehouse’un hayatının bilinmeyenlerinin anlatıldığı yapımda, efsanevi sanatçının şöhret basamaklarını çıkışına ve Backto Black’in yayınlanışına ada hayatının bir çok dönüm noktasına odaklanıyor.

Amy’nin bakış açısından anlatılan filmde, tüm zamanların en efsanevi albümlerinden birinin merkezindeki çalkantılı ilişki anlatılıyor.

 

 

SOBE: SAKALLI BEBEK

TÜR: Korku
YÖNETMEN: Mustafa Miraç Kaya
OYUNCULAR: Elif Çapkın, Taha Bakıcı, Onur Urhan
SÜRE: 1 saat 26 dakika
YIL: 2024
ÜLKE: Türkiye

Çocukluk yıllarını, anne ve babasının başına gelen gizemli olaylar sebebiyle travmalar yaşayarak geçiren Saadet, yitirdiği çocukluğuna geri dönüp hayatını mahveden bu travmalardan kurtulmak için istemediği bir yolculuğa çıkmaya karar verir. Zamanın kendini sürekli tekrar ettiği bu yolculukta, paralel bir evren içerisinde sıkışıp kalan Saadet,çıkışı olmayan bu labirentten kurtulmak için çabalayacak, kendini kısır bir döngünün içerisinde yaşam mücadelesi verirken bulacaktır.

 

 

TEREDDÜT ÇİZGİSİ

TÜR: Dram
YÖNETMEN: Selman Nacar
OYUNCULAR: Tülin Özen, Oğulcan Arman uslu, Gülçiın Kültür Şahin
SÜRE: 1 saat 24 dakika
YIL: 2023
ÜLKE: Türkçe

Film, bir cinayet zanlısını savunurken kendisiyle yüzleşmek zorunda kalan bir avukatın yaşadıklarına odaklanıyor. Canan idealist bir ceza avukatıdır. Günlerini adliyede davalar arasında koşturarak geçiren Canan, geceleri hastanede solunum cihazına bağlı annesinin yanında geçirir. Uzun süredir üzerinde çalıştığı bir cinayet davasının karar duruşması günü geldiğinde Canan, kendisini zor bir durumla karşı karşıya bulur.

(Hafta, 03.05.2024)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN